Δεν ευθύνεται μόνο η αδιαφορία του κράτους

Διαβάσαμε στο fb συνοδευτικά με την παρακάτω φωτογραφία:

Το εικονιζόμενο γεφύρι στην είσοδο της Βρίσας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, πιστεύουμε, την αδιαφορία Κράτους και Αυτοδιοίκησης για την σεισμόπληκτη αυτή περιοχή του τόπου μας.

Το γεφύρι απειλείται με κατάρρευση όχι λόγω του σεισμού, αλλά λόγω του βάρους που δέχθηκε από τα μεγάλα φορτηγά που πηγαινοέρχονταν στο χωριό. Η διέλευση πλέον από αυτό απαγορεύεται, ενώ η αποκατάστασή του με συνοπτικές διαδικασίες η οποία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί… ΧΘΕΣ, αναμένεται, ενώ διανύουμε τον τρίτο χρόνο από το μεγάλο σεισμό που μετέτρεψε τη Βρίσα σε χωριό-φάντασμα, το οποίο φέτος το καλοκαίρι επισκέπτονταν οι τουρίστες για να δουν τα ερείπια!

Ο ρεαλισμός εξουδετερώνει και τα μπάζα!

Όταν διαπιστώθηκε η ζημιά στο γεφύρι είχαμε προτείνει μια πολύ απλή και εξυπηρετική για τον κόσμο διαχείριση του προβλήματος. Να αποκλειστεί η πλευρά του γεφυριού που είχε υποστεί τη ζημιά και να επιτραπεί η διέλευση των αυτοκινήτων απ’ το υπόλοιπο τμήμα του που δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Η πρόταση αυτή δεν προωθήθηκε από τους τοπικούς αρμόδιους. Αντίθετα πειθήνια προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να αποκλείσουν ολοσχερώς την διέλευση των οχημάτων. Βρήκαν τη λύση με την τοποθέτηση σωρών από μπάζα στα δυο άκρα του γεφυριού. Η δύναμη όμως του ρεαλισμού είναι μεγαλύτερη απ αυτήν της αυθαιρεσίας και έτσι στη φωτογραφία βλέπουμε, για δεύτερη φορά, τα μπάζα να έχουν παραμεριστεί για να περνάνε τα οχήματα. Μόνο που τώρα τα οχήματα περνάνε ακριβώς πάνω από τμήμα του γεφυριού που έχει πάθει τη ζημιά!!!

Όσο για την επισκευή του γεφυριού από το Μάρτιο μας έλεγαν ότι όπου να ναι φτιάχνεται!!! Και ακόμα άφτιαχτο είναι. Και ο κόσμος γκρινιάζει και διαμαρτύρεται!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.