Για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση

Επανερχόμαστε στο θέμα αυτό προσθέτοντας πληροφορίες έτσι ώστε ο καθένας μας να αποκτήσει σφαιρική εικόνα του προβλήματος.

Χτες το πρωί τύχαμε τη στιγμή που το ειδικό αυτοκίνητο σταμάτησε για να αδειάσουν δυο κάδους ανακύκλωσης. Οι εργάτες πήραν τον έναν το πήγαν στο αυτοκίνητο, τον άνοιξαν, τον ξαναέκλεισαν και τον επέστρεψαν στη θέση του χωρίς να τον αδειάσουν.Το ίδιο συνέβη και με τον δεύτερο. Πλησιάσαμε με περιέργεια και ρωτήσαμε να μάθουμε την αιτία. Μας έδειξαν στο δεύτερο κάδο δυο μεγάλες σακούλες. Άνοιξαν τη μία και ήταν γεμάτη ξερά φύλλα. Προφανώς και η άλλη δεν θα περιείχε ανακυκλώσιμα υλικά. Ο υπόλοιπος χώρος του κάδου όμως (όσο τμήμα του ήταν ορατό) ήταν γεμάτος με ανακυκλώσιμα μπουκάλια. Τους προτείναμε να μεταφέρουν τις σακούλες στους πράσινους κάδους που υπήρχαν δίπλα και να αδειάσουν τα υπόλοιπα στο αυτοκίνητο. Φυσικά δεν το έκαναν!

Το απόγευμα περάσαμε απ’ τους ίδιους κάδους. Στον έναν ξεχώριζαν ήδη κάτω απ’ το καπάκι (και πάνω απ’ τα υλικά που είχαν αφήσει οι εργάτες το πρωί μέσα στον κάδο) χαρτόκουτες. Δηλαδή ήταν ήδη γεμάτος και θα περίμενε μέχρι την επόμενη Τρίτη, να κάνουν τι; να τον αδειάσουν; αφού από κάτω υπήρχαν τα υλικά που δεν τους άρεσαν.

Στον άλλον κάδο είδαμε να έχουν ριχτεί βρώμικα χασαπόχαρτα, διάφορα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια και μια μεγάλη ποσότητα πριονίδια από κοπή καυσόξυλων που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ορατής επιφάνειας.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί. Εμείς (κάποιοι από εμάς) ως πολίτες δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης ή δεν ξέρουμε ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά. Ας γίνει μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούμε και να μάθουμε.

Οι εργάτες της ανακύκλωσης δεν νοιάζονται γι αυτήν! Οι αρμόδιοι για την ανακύκλωση απαιτούν από τους πολίτες να διαλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, να πλένουν τα ακάθαρτα, να ξεβιδώνουν τα καπάκια, να απασχολούνται με δυο λόγια για την επιτυχία του σκοπού αλλά επιτρέπουν στους εργαζόμενους -με ελαφρά τη καρδία- να πετάνε τον κόπο των πολιτών στα σκουπίδια. Όλα για την ευκολία μας! Ωχ αδερφέ, το μεροκάματο να πέφτει!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.