Παράταση της “καραντίνας”

Για ένα εξάμηνο ακόμα, μέχρι 12 Μαρτίου 2020, παρατείνεται το καθεστώς επικινδυνότητας της Βρίσας. Δηλαδή η απαγόρευση να διαμένει κάποιος σε σπίτια -ακόμα και πράσινα- του χωριού και αν κυκλοφορεί σ αυτό να ξέρει ότι το κάνει με δική του ευθύνη. Επίσης για το διάστημα αυτό δικαιούνται επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης οι ιδιοκτήτες των πράσινων σπιτιών εφόσον δεν διαμένουν σ’ αυτά και νοικιάζουν ή φιλοξενούνται.

Θυμίζουμε ότι με υπουργική απόφαση που είχε υπογραφεί πριν τις εκλογές έχει παραταθεί για ένα χρόνο ακόμα η επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης. Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για κάτι διαφορετικό.

Με την ευκαιρία και δεδομένου ότι σε δυο περίπου βδομάδες θα αρχίσει η υποβολή των δικαιολογητικών για το ένατο τρίμηνο θυμίζουμε δυο νέους όρους που περιλαμβάνει η απόφαση:

  1. Αν ο δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια έως 30.01.2020, προκειμένου να του χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή ή εάν δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή η εν λόγω επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδίκαια.

2. μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλεται αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτροδότησης του σεισμοπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) (έναντι και εκκαθαριστικών ή μηνιαίων) ή Βεβαίωσης Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμοπλήκτου ακινήτου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου.
Ειδικότερα για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης 9ου τριμήνου απαιτείται η κατάθεση, εκτός των άλλων απαιτούμενων δικαιολογητικών, όλων των λογαριασμών ηλεκτροδότησης του σεισμοπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων των λογαριασμών) (έναντι και εκκαθαριστικών ή μηνιαίων) ή Βεβαίωσης Κατανάλωσης Ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του σεισμοπλήκτου ακινήτου για το χρονικό διάστημα από 12η Ιουνίου 2017 έως και την ημερομηνία λήξης του 9ου τριμήνου.
σελ. 4/5
Δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης όταν το σεισμόπληκτο κτίριο, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται μετά το σεισμό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.