Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου η παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Κυριαζή “Κόλπος Καλλονής Λέσβου, ιστορική περιήγηση” των λεσβιακών εκδόσεων “Μύθος”

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Κυριάκος Κουκούλας με ομιλητές τον Στρατή Πάντα που αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιλίου, τον Τάσο Μακρή που επικεντρώθηκε στο μέλλον του Κόλπου και τον συγγραφέα. Προλόγισε και ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου κ. Μουζάλας.

Στο βιβλίο υπάρχουν αναφορές σε 9 τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής Πολιχνίτου μεταξύ των οποίων και η “δικιά μας” ‘Ακρα Βρίσα. Επίσης υπάρχουν αναφορές στον Παλιόπυργο και στους οικισμούς της περιοχής μας των αρχών της τουρκοκρατίας.

Στο βιβλίο ουσιαστικά γίνεται μια καταγραφή όλων των σκόρπιων πληροφοριών από ειδικούς επιστήμονες και ερασιτέχνες ερευνητές σχετικά την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Καλλονής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα που θα αποτελέσει το βασικό στήριγμα σε οποιονδήποτε μελλοντικό ερευνητή και μελετητή της περιοχής μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.