Άποψη: αδικαιολόγητες έριδες

Παρότι ως χωριό και ως βρισαγώτικη κοινωνία βρισκόμαστε σε δεινή θέση, παρότι έχουμε να αντιπαλαίψουμε με τοπικές και γενικές εξουσίες και γραφειοκρατίες, και θα περίμενε κανείς ενωμένοι με καλή διάθεση και συνεννόηση να προσπαθούμε για το καλύτερο, δυστυχώς με κάθε ευκαιρία, και δυστυχέστερα από επώνυμα χείλη, απευθύνονται κατηγορίες ένθεν κακείθεν που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τραυματίζουν την τοπική κοινωνία και να βάζουν τρικλοποδιές στην επίτευξη του βασικού στόχου της που είναι η όσο το δυνατό γρηγορότερα αναζωογόνηση του χωριού μας.

Είχαμε ένα πετυχημένο από κάθε άποψη πανηγύρι από τον ιππικό σύλλογο που μοίρασε ξεγνοιασιά και αισιοδοξία και αντί να επικεντρωθούμε στα θετικά της υπόθεσης βρήκαμε να μεμψιμοιρούμε ενάντια στο σύλλογο της Αθήνας. Κάποιοι θέλουν να γίνουν συνδιαχειριστές του ταμείου του.

Το Δ.Σ. κάθε συλλόγου και φορέα είναι υπόλογο μόνο απέναντι στα μέλη του. Το αν κάνει καλή ή κακή διαχείριση των οικονομικών του είναι εσωτερική υπόθεση των μελών του. Η πρόσκληση σε κάποιον να ενισχύσει εθελοντικά μια δραστηριότητα είτε με την προσφορά εργασίας είτε με την προσφορά χρημάτων δεν μπορεί να έχει τη μορφή απαίτησης.

Ο Σύλλογος τη Αθήνας μπορεί κατά την άποψη πολλών (και τη δική μου) να κάνει λάθη αλλά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή καλή τους πρόθεση να βοηθήσουν, το τρέξιμο και οι προσπάθειές τους για το χωριό μας. Ο σύλλογος με τις δραστηριότητές του ρίχνει λάδι στη φωτιά της αγάπης προς το χωριό μας που σιγοκαίει στις καρδιές των όπου γης χωριανών μας και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αυτή τη φλόγα και στα άτομα της τρίτης και τέταρτης γενιάς των ξενιτεμένων χωριανών μας.

Σε κάθε περίπτωση οι κατηγορίες απέναντι στο σύλλογο λογίζονται και ως κατηγορίες απέναντι στην πλειονότητα των χωριανών μας της Αθήνας αφού αυτοί με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίνουν τα πεπραγμένα του συλλόγου τους.

Σε κάθε περίπτωση ας προσπαθούμε να βλέπουμε τα θετικά στις ενέργειες του κάθε χωριανού μας-προσώπου ή φορέα- που αφορούν τον τόπο μας και ας αφήσουμε τις γκρίνιες και τις απειλές που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδυναμώνουν τη φωνή μας. Τη ενιαία φωνή των απανταχού βρισαγωτών, γιατί αυτοί είναι η Βρίσα. Δεν είμαστε μόνο εμείς οι μόνιμοι κάτοικοί της.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Άποψη: αδικαιολόγητες έριδες

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν κατηγορείται ο σύλλογος Αθηνών!Ίσα ίσα πού ακούστηκε και μπράβο!Ο καθένας κρίνεται για τα πεπραγμένα του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.