Για τους ναυαγοσώστες

Επειδή δεν ξέρω αν ήμουν καλός ή κακός δάσκαλος αλλά σίγουρα ήμουν και είμαι καλός μαθητής – και ακούω-έψαξα το θέμα των ναυαγοσωστών για το περασμένο καλοκαίρι και παραθέτω τις πληροφορίες που βρήκα χωρίς σχόλια και μόνο με κάποιες απορίες.

1. Απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου 129 της 5ης/2011 συνεδρίασής του στις 9/3/11 προτείνει στην αποκεντρωμένη διοίκηση την πρόσληψη προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας διαφόρων ειδικοτήτων και μεταξύ αυτών τριών (3) ναυαγοσωστών για την Ερεσό και ενός (1) για τη Θερμή. Απορία: οι άλλες παραλίες δεν χρειάζονταν

2. Απόφαση 343 του Δ.Σ στη 13/2011 συνεδρίασή του της 15/6/2011 αποφασίζει την πρόσληψη 11 ναυαγοσωστών για τις ανάγκες των πολυσύχναστων παραλιών και της πλαζ “τσαμάκια

3. Απόφαση 506 του Δ.Σ στη 18/2011 συνεδρίασή του στις 18/8/11 αποφασίζει την απασχόληση των 5 ναυαγοσωστών που είχαν προσληφθεί και τις Κυριακές (προφανώς δεν βρέθηκαν άλλοι).

4. Η προκήρυξη των προσλήψεων των 11 ναυαγοσωστών με υπογραφή Δημάρχου ορίζει ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων την 4/7/2011

5. Στις 30/6/2011 (πριν τελειώσει η προθεσμία) ο Δήμαρχος με την 766 απόφασή του προσλαμβάνει ναυαγοσώστη για την πλαζ “τσαμάκια”

6. με τις 883/837/837 και 847 αποφάσεις του ο Δήμαρχος προσλαμβάνει ναυαγοσώστες μέσα στον Ιούλιο για την Ευρειακή, τη Σκάλα Καλλονής, τη Θερμή και την Ερεσσό αντίστοιχα.

7.Παρά το ότι προσλήφθηκαν ναυαγοσώστες για Σκάλα Καλλονής και Ευρειακή οι παραλίες αυτές δεν πήραν γαλάζια σημαία. Γιατί; Αν υπήρχαν άλλα προβλήματα μήπως θα μπορούσαν έχοντας τους ναυαγοσώστες να πάρουν τη σημαία άλλες παραλίες;

8. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν (και στη σελίδα μας) μια αιτιολογία για την αύξηση του εισιτηρίου στα “τσαμάκια” ήταν το κόστος των ναυαγοσωστών. Άρα οι εκεί ναυαγοσώστες δεν επιβαρύνουν το Δήμο. Γιατί διέθεσε ο Δήμος εκεί ναυαγοσώστη και προέβλεψε και την πληρωμή του δευσμεύοντας ποσό και γι αυτόν (55.000,00€ για τους 5) Μήπως τον ναυαγοσώστη για τα “τσαμάκια” θα έπρεπε να προσλάβει η ΑΔΕΛ;

Γιατί η Θερμή και η Ερεσσός  έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση;

Με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν οι ναυαγοσώστες στις πλαζ;

Αν συσχετίσουμε το θέμα των ναυαγοσωστών με αυτό των υπηρεσιών που συστήθηκαν σε κάθε δημοτική ενότητα (και των υπαλλήλων που διατέθηκαν σ’ αυτές) προκύπτει συμπέρασμα για ευνοημένες ή όχι περιοχές του Δήμου;

Μήπως η περιοχή μας είναι το αποπαίδι του Δήμου;

Το ότι η Νυφίδα πήρε τη σημαία δε λέει τίποτα και δεν μας χρυσώνει το χάπι. Ως μη πολυσύχναστη πλαζ στηρίχτηκε στα δικά της φυσικά πλεονεκτήματα. Η δική της επιτυχία δεν  αντισταθμίζει την υποβάθμιση των Βατερών. Η Νυφίδα και τα Βατερά αλληλοσυμπληρώνονται ακόμα και απ’ τα καιρικά φαινόμενα (νοτιάς-βοριάς)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

7 απαντήσεις στο Για τους ναυαγοσώστες

  1. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Στρατη καλημερα και μπραβο σου για το χρονο που διεθεσες για την ερευνα περι ναυαγοσωστων. Μου θυμιζει τον δικο μου αγωνα πριν απο πολλα χρονια για την Γαλαζια Σημαια των Βατερων που “χαθηκε” ακομα μια φορα, οταν η κ. Αιμιλια ηταν Επιθεωρητρια της Περιβαλοντολογικης Εταιριας Ελεγχου. Τα αποτελεσματα της ερευνας σου προκαλουν ακομα περισσοτερα ερωτηματικα για τον τροπο που η Δημοτικη Αρχη και οι κατα τοπους εκλεγμενοι χειριζονται ( η και οχι) ζωτικα θεματα τα οποια χρονια τωρα αντι να βοηθησουν την Ιδιωτικη πρωτοβουλια συνομωτουν εναντιον της. Απο τη φυση μου δε ειμαι απαισιοδοξος ανθρωπος αλλα δυστυχως με την παροδο του χρονου φαινεται οτι τιποτα δεν εχει αλλαξει στην χαλαροτητα με την οποια παιρνονται αποφασεις ερημην των αποτελεσματων αυτων των αποφασεων και στο οτι εμεις πρεπει να συνεχιζουμαι να ειμαστε “μπεχτσηδες” …..δυστυχως ομως αφου εχει γινει η ζημια…

  2. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Έγινε διαγωνισμός από τον Δήμο Λέσβου για ναυαγοσώστες. Δεν υπέβαλε αίτηση ο απαιτούμενος αριθμός και έτσι ο Δήμος προσέλαβε λιγότερα άτομα από τις ανάγκες που είχε.
    Τα λάθη κατά τη γνώμη μου της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Βουνάτσου ήταν:
    1) Δεν έλεγξε από νωρίς σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές ποιές παραλίες θα θεωρηθούν πολυσύχναστες και θα απαιτηθεί ναυαγοσώστης (αν και για τα Βατερά ήταν γνωστό).
    2) Ότι ο διαγωνισμός έγινε αρκετά καθυστερημένα, ώστε η Δημοτική Αρχή να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει την έλλειψη ναυαγοσωστών που προέκυψε.
    3) Η κατανομή αυτών που προσλήφθηκαν στις παραλίες του νησιού μας.

    Ο τρόπος που έγινε η κατανομή των ναυαγοσωστών, είναι και το μεγάλο λάθος μας, που ευθυνόμαστε όλοι (ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί). Είναι αυτό που έχω αναφέρει αρκετές φορές εδώ μέσα, ότι πρέπει να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις και ασχοληθούμε όλοι μαζί, μέσα από τα λάθη μας, για να βοηθήσουμε τη περιοχή μας. Έχουμε τη δυνατότητα να πιέσουμε καταστάσεις, ελέγχουμε θεωρητικά πολλούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν καταφέραμε όμως ποτέ να συνεργαστούμε για να το πετύχουμε. Μεμονωμένες φωνές δεν μπορούν πάντα να φέρουν αποτέλεσμα Τα προβλήματα είναι πολλά, αγροτική οδοποιία, ύδρευση, δημοτικά τέλη, νεκροταφείο, αναμεταδότες, καθαριότητα, αγριόχορτα, λακκούβες στους δρόμους, οικονομική κρίση, κ.α.

    Τη Δευτέρα 28/5/2012 θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, το ποιό πιθανό είναι να τεθεί το θέμα των γαλάζιων σημαιών προ ημερήσιας διάταξης ή με ερώτηση που θα υποβληθεί (όλα εξαρτούνται από το προεδρείο αν θα το επιτρέψει).

    Υ.Γ.
    Ελπίζω ότι θα έχουν φτιαχτεί τα κανάλια μέχρι τότε.

  3. Ο/Η ενας βρισαγωτης λέει:

    δηλαδη τωρα κ.Καραγεωργιου θα βρεθουν τα χρηματα για να πληρωσετε τους ναυαγοσωστες και θα “πιεσετε” τη δοιηκουσα αρχη ωστε του χρονου να εχουμε ναυαγοσωστη στ βατερα??ποιον παραμυθιαζετε..ξυπνησαμε ρεεεε….

  4. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Φίλε Βρισαγώτη η απάντηση μου βρίσκεται στο παραπάνω κείμενο μου.
    (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ).
    Εδώ απλός να προσθέσω με το όνομα μας και όχι πίσω από την ανωνυμία.

  5. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Το θεμα της Γαλαζιας Σημαιας υφισταται εδω και παααααρα πολλα χρονια….μπορει και 15 χρονια…και η διαδικασια & αιτηση για να δοθει η βραβευση ( γιατι περι βραβευσης προκειται) ειναι η ιδια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και τα ιδια δικαιογητικα πρεπει να κατατεθουν μεχρι τελη Ιανουαριου εκαστου ετους….Οπως καταλαβαινετε δεν ειναι πυραυλικη επιστημη , απλως μια γραφειοκρατικη διαδικασια που πρεπει να γινει εγκαιρως και με υπευθυνοτητα…( Ποιος ειναι ο Υπευθυνος ? ) Το πολυσυχναστο της καθε παραλιας ( δυστυχως ) δεν αλαζει χρονο με το χρονο ( μακαρι να αλλαζε). Τωρα ολα τα αλλα ( το γιατι τα Βατερα & ο Αγιος Ισιδωρος , δυο απο τις ποιο πολυσυχναστες παραλιες στη ΝΟΤΙΑ ΛΕΣΒΟ στερηθηκανε τη Γαλαζια Σημαια ) δεν ειναι λαθη αλλα παραμυθια της Χαλιμας….και απο τετοια δυστυχως ακουμε πολλα. ΤΕΛΟΣ.

    • Ο/Η Κώστας Κωστάκης λέει:

      Αγαπητή Δήμητρα.,εδώ καί αρκετό καιρό διαβάζω γιά τά προβλήματα του χωριού μας γύρω από τό σχολείο καί τήν καθαριότητα,τό βάψιμο,το ιατρείο τών Βατερών καί γιά τα κανάλια και τώρα γιά τούς ναυαγοσώστες. Είναι όλα καλά νά γίνει κάτι καλό γιά όλους μάς ,αλλά υπάρχει καί ένα θέμα πού ο Στρατής έχει γράψει γιά αυτό.Είναι τό θέμα μέ τό μουσείο τού χωριού μάς!
      Τό παράπονο μού είναι ότι έχει γραφεί εδώ αλλά κανένα σχόλιο! γιατί?? αυτό δέ ενδιαφέρει κανένα?? τό πρόβλημα ότι η τουαλέτα δέ λειτουργεί από τό περασμένο Αυγουστο δέ είναι πρόβλημα??το ότι έρχονται τούριστες καί τούσ στέλνω στα καφενία δέ είναι πρόβλημα?? .Το ότι έχουν γίνει αναφορές πρός τό δήμο στόν κύριο Βουνάτσο καί στόν αντιδήμαρχο αλλά τίποτε ακόμη ,δέ είναι πρόβλημα?
      τό μούσειο μπορεί νά κλείσει γιά λόγους υγείας δέ είναι πρόβλημα??
      τό μούσειο είναι πηγή επισκεπτών έστω τή καλοκαιρινή μικρή περίοδο , οί επισκέπτες αυτοί έρχονται καί μετά αφ ήνουν τά χρήματα τούς στά καταστήματα.Αν κλείσει αυτό δέ είναι πρόβλημα??.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ!
      Το πρόβλημα είναι ένας ορνος έξω από τήν αυλή τού μουσείου πού οί ρίζες έ φραξαν τό σωλήνα. απλά είναι πρόβλημα ένα σκαφτικό νά ρθεί απ το δήμο νά σκάψει καί νά αλλάξει τή σωλήνα???
      Αυτά θέλω νά πώ Δήμητρα,,καλά όλα τά άλλα όμως ας δούμε λίγο ζεστά καί αύτο τό θέμα πρίν νά ναι αργά!

  6. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Κωστα, το ξερεις πολυ καλα οτι διαχρονικα οτι μπορουσα να κανω για το θεμα του Μουσειου το εκανα, και δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες αλλα ουτε και να περιαυτολογησω. Αυτη τη στιγμη λυπαμαι που το λεω , αλλα εχουμε εγκαταληφθει στη μοιρα μας. Αυτη τη στιγμη δεν εχω “δοντι” για να μπορεσω να καταφερω κατι εκει που ολες σας οι ενεργειες εχουν βρει “τοιχο πορτα” και ουτε θα προσποιηθω οτι ειναι διαφορετικα . Ελπιζω οτι αυτο θα αλαξει συντομα – εχει ο καιρος γυριζματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.