Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr (3)


Κάνουμε μια ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζουμε με τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2018.

Το Δημ. Σχολείο Βρίσας στην Αθήνα

Καταχωρήθηκε στις 28 Μαΐου 2018 από τον/την Stratis

Αναχωρούν σήμερα το απόγευμα για την Αθήνα οι λιγοστοί μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του σχολείου του χωριού μας με τη συνοδεία δυο δασκάλων για τριήμερη επίσκεψη με πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Θα επισκεφθούν τη Βουλή, την Ακρόπολη και το νέο Μουσείο της, το Πλανητάριο, τον Ισθμό, το Ναύπλιο και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους κ. ά.

Το σχολείο αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο την καλή διάθεση και την πρόθεση των ανθρώπων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είχαν εκδηλωθεί κατά την επίσκεψή τους πριν λίγους μήνες στο σχολείο, όπου πρόσφεραν αποταμιευτικούς κουμπαράδες στα παιδιά, να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Έτσι όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής και μετακίνησης με λεωφορείο τα ανέλαβε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που ανήκει στον όμιλο της Eurobank.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι προσφορά της μοναδικής ναυτιλιακής εταιρείας που εξτπηρετεί το νησί μας.

Καλό ταξίδι, καλά να περάσετε και να γεμίσετε με εικόνες και γνώσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες σ’ όλη σας τη ζωή.

Βατερά και Νυφίδα με γαλάζια σημαία και φέτος

Καταχωρήθηκε στις 9 Μαΐου 2018 από τον/την Stratis

Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2018. Την παρακάτω λίστα μας έστειλε ο Παναγιώτης Καραμήτρος τον οποίο και ευχαριστούμε. Δήμος Λέσβου Αγ. Ισίδωρος Άναξος Βατερά Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι Κάγια Κανόνι Θέρμης Μόλυβος Νυφίδα Πέτρα Σκάλα Ερεσού Τσαμάκια Χαραμίδα

Η εκδρομή της Βιβλιοθήκης

Καταχωρήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 από τον/την Stratis

Με ένα υπερπλήρες λεωφορείο που είχε ως επιβάτες άτομα από ηλικίας 3 (που λέει ο λόγος) μέχρι και 93! ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδρομή της Βιβλιοθήκης.

Το ποσό των 175 € που συγκεντρώθηκε από τα μη εγγεγραμμένα μέλη θα διατεθεί στο μουσικό κουμπαρά. Για τον ίδιο σκοπό πρόσφεραν η Μεταξία Ταξείδη επιπλέον 5€ και ο Philippe de Pratere (αν και μέλος της Βιβλιοθήκης) 10 €.

Ο Philippe (ο Βέλγος Βρισαγώτης) επίσης πλήρωσε και την αξία των εισιτηρίων για τα δυο Μουσεία που επισκεφτήκαμε (90 €) από χρήματα που συγκέντρωσε με τους  φίλους του στο Βέλγιο.

Στη Μονή Λειμώνος συναντήσαμε τον αρχιμανδρίτη πατέρα Ιάκωβο, μέχρι πρότινος μοναχό στη Μονή Δαμανδρίου, που ανέλαβε το σημαντικό αυτό λεσβιακό προσκύνημα. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Στον αρχαιολογικό χώρο των Μέσων συναντήσαμε, τόσο στην τηλεφωνική μας συνομιλία για το ραντεβού της επίσκεψης όσο και κατά τη σημερινή επίσκεψη, εξαιρετική εξυπηρέτηση από τους φύλακες κα Βαξεβάνη και κ. Τριανταφύλλου.

Στη Σκάλα Καλλονής, όπου πήγαμε για φαγητό, οι γνώμες είναι …διχασμένες. Αντίθετα πολύ καλή είναι η εικόνα και η εξυπηρέτηση που συναντήσαμε στην «Εδέμ του Μπέη».

Στο ξεκίνημα μοιράστηκε δισέλιδο πρόγραμμα της εκδρομής με πληροφορίες για όλα τα μέρη περιέχονταν σ’ αυτό και στην επιστροφή με κλήρωση δόθηκαν μια εικόνα του αγίου Ιγνατίου και τρεις τετράδες βιβλίων με περιεχόμενο σχετικό με το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή σε τέσσερις τυχερούς.

«Τα φτερά του κόκκορα»

Καταχωρήθηκε στις 3 Ιουνίου 2018 από τον/την Stratis

Έφτασε στα χέρια μας το βιβλίο της Γεωργίας Τσουκαλοχωρίτη –την έκδοση του οποίου είχαμε χαιρετίσει πριν λίγες μέρες- μέσω της Βιβλιοθήκης του χωριού μας, όπου η Γεωργία πρόσφερε ένα αντίτυπο με την αφιέρωση «στο χωριό μου, με αγάπη».

Πρόκειται για ένα βιβλίο 80 σελίδων από τις εκδόσεις «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» που περιέχει έντεκα διηγήματα (Η Φωτ’νάρα, ο Νεράιδας, ο δάσκαλος, τα φτερά του κόκκορα, το καταλόι, ο Λευτέρης, οι γείτονες, ο εφτάγλωσσος, η πριγκίπισσα, τα γιούνια, ο άγιος Παύλος) και ένα «Νανούρισμα», μερικά απ’ τα οποία είναι σε ντοπιολαλιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βιβλίο ισορροπούν, θα λέγαμε,  ιστορίες από αφηγήσεις μεγαλύτερων με ερεθίσματα-βιώματα της ίδιας της -νεαρότατης- συγγραφέως. Αυτή η εναλλαγή είναι ένα από τα στοιχεία που προκαλούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Το πρώτο έργο υποδομής στη Βρίσα

Καταχωρήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 από τον/την Stratis

Έχει αρχίσει το έργο της αποκατάστασης του περιφερειακού δρόμου του χωριού (έξω από το σχολείο) του οποίου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει επειδή γκρεμίστηκαν από το σεισμό τα υποστηρικτικά τοιχεία.

Πρόκειται για το πρώτο έργο υποδομής που υλοποιεί ο Δήμος μετά το σεισμό.

Να ευχηθούμε να πάρουν σύντομα σειρά και τα υπόλοιπα. Αναρρωτιόμαστε όμως έχουν γίνει ενέργειες για την κατεδάφιση των δημοτικών κτιρίων  και την συνακόλουθη ανοικοδόμησή τους;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.