Η εκδρομή της Βιβλιοθήκης

Με ένα υπερπλήρες λεωφορείο που είχε ως επιβάτες άτομα από ηλικίας 3 (που λέει ο λόγος) μέχρι και 93! ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδρομή της Βιβλιοθήκης.

Το ποσό των 175 € που συγκεντρώθηκε από τα μη εγγεγραμμένα μέλη θα διατεθεί στο μουσικό κουμπαρά. Για τον ίδιο σκοπό πρόσφεραν η Μεταξία Ταξείδη επιπλέον 5€ και ο Philippe de Pratere (αν και μέλος της Βιβλιοθήκης) 10 €.

Ο Philippe (ο Βέλγος Βρισαγώτης) επίσης πλήρωσε και την αξία των εισιτηρίων για τα δυο Μουσεία που επισκεφτήκαμε (90 €) από χρήματα που συγκέντρωσε με τους  φίλους του στο Βέλγιο.

Στη Μονή Λειμώνος συναντήσαμε τον αρχιμανδρίτη πατέρα Ιάκωβο, μέχρι πρότινος μοναχό στη Μονή Δαμανδρίου, που ανέλαβε το σημαντικό αυτό λεσβιακό προσκύνημα. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Στον αρχαιολογικό χώρο των Μέσων συναντήσαμε, τόσο στην τηλεφωνική μας συνομιλία για το ραντεβού της επίσκεψης όσο και κατά τη σημερινή επίσκεψη, εξαιρετική εξυπηρέτηση από τους φύλακες κα Βαξεβάνη και κ. Τριανταφύλλου.

Στη Σκάλα Καλλονής, όπου πήγαμε για φαγητό, οι γνώμες είναι …διχασμένες. Αντίθετα πολύ καλή είναι η εικόνα και η εξυπηρέτηση που συναντήσαμε στην “Εδέμ του Μπέη”.

Στο ξεκίνημα μοιράστηκε δισέλιδο πρόγραμμα της εκδρομής με πληροφορίες για όλα τα μέρη περιέχονταν σ’ αυτό και στην επιστροφή με κλήρωση δόθηκαν μια εικόνα του αγίου Ιγνατίου και τρεις τετράδες βιβλίων με περιεχόμενο σχετικό με το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή σε τέσσερις τυχερούς.

Από το Μουσείο στη Μονή Λειμώνος 1

2

Από το Ιερό των Μέσων

Από τη ξενάγηση στην Εδέμ 1

2

3

4

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.