Η χρονιά που φεύγει μέσα απ’ το vatera.gr

Κάνουμε μια ανασκόπηση των πιο ευχάριστων πληροφοριών για το χωριό μας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα μας, μήνα με το μήνα, τη χρονιά που φεύγει. Ξεκινάμε με τους δυο πρώτους μήνες του 2018.

Τα πιο λαμπερά «Φώτα» !

Καταχωρήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018 από τον/την Stratis

Αναμφισβήτητα ήταν τα πιο λαμπερά «Θεοφάνεια» που γιορτάσαμε στο χωριό μας! (το έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι Βρίσα και Βατερά, ομοούσια και αδιαίρετα, είναι το χωριό μας)

Σ’ αυτό συνετέλεσαν αφενός ο εξαιρετικός -ανοιξιάτικος- καιρός αλλά και η απόφαση να γίνει -επιτέλους- ο αγιασμός των υδάτων στην Βατεριανή θάλασσα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πολλοί χωριανοί μας που μένουν στον Πολιχνίτο να κατεβούν στα Βατερά έτσι ώστε ο χώρος στον Αη Στάθη να μην επαρκεί και να υπάρχουν πολλές δεκάδες απέξω.

Μια ακόμα καλή αιμοδοτική προσπάθεια

Καταχωρήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018 από τον/την Stratis

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου » Άγιος Παντελεήμων»

Προσφέρθηκαν 30 φιάλες αίμα (31 ήταν η αντίστοιχη περσινή σοδειά) και εμφανίστηκαν 4 νέοι αιμοδότες.

Συγχαρητήρια στους αιμοδότες για την προσφορά ζωής που έκαναν και στους διοργανωτές για τις προσπάθειες τους πριν, κατά τη διάρκεια και …μετά την αιμοδοσία!

Τα παιδιά μας κάνουν περήφανους!

Καταχωρήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2018 από τον/την Stratis

Συγχαρητήρια στην ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Πολιχνίτου (Στέλιος Πανσεληνάς-Άννα Τσιτσάνου-Παναγιώτης Μπατζάκης-Μάριος Ζαφειρίου),που τόσο εύκολα απέσπασαν το 2ο βραβείο στο συνέδριο Φυσικών επιστημών με την παρουσίαση τους τα μονοπάτια της Φυσικής.
Εύχομαι τα δικά τους μονοπάτια να ειναι γεμάτα επιτυχίες!

Το παραπάνω κείμενο είναι ανάρτηση της Στρατούλας Βούλγαρη (χημικού του Λυκείου Πολιχνίτου) και αναφέρεται σε συμμετοχή μαθητών της σε εκδήλωση στην Αθήνα. Τα παιδιά της περιοχής μας, και του χωριού μας, μας κάνουν περήφανους με τις επιτυχίες τους.

Μπράβο και καλή συνέχεια. Τα μπράβο και στους δασκάλους τους, στο σχολείο τους  και στις οικογένειές τους!

Από το Σύλλογο της Αθήνας

Καταχωρήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 από τον/την Stratis

Εκπονήθηκε και κατατέθηκε μελέτη για την προστασία του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Όταν διαπιστώθηκε ότι η κάλυψη της στέγης εκκλησίας μας, της Ζωοδόχου Πηγής, ήταν προβληματική και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για περαιτέρω ζημιές μεγάλης έκτασης, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου αναζήτησε εφικτές λύσεις. Η μηχανικός κα Ναταλία Μεσσάρη, συνάδελφος του προέδρου του Συλλόγου, για να βοηθήσει το σεισμόπληκτο χωριό μας, ανέλαβε να εκπονήσει δωρεάν μελέτη προσωρινής προστασίας του ναού.  Η μελέτη ολοκληρώθηκε, και με τη συμβολή συγχωριανών μας  προωθήθηκε και κατατέθηκε ήδη στο τμήμα αναστηλώσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθήνας  (ΥΠ.ΠΟ.Α/ΓΔΑΜΤ/ΔΑΒΜΜ/ 8224/6168/ 345/9.2.2018 αριθμός πρωτ.)  και αναμένεται η έγκρισή της. Ο Προϊστάμενος κος Παύλος Τριανταφυλλίδης της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λέσβου  ενημερώθηκε για το θέμα, το οποίο θα πρέπει να προωθηθεί ως επείγον και ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σκακιστικές επιτυχίες σε λεσβιακό επίπεδο!

Καταχωρήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2018 από τον/την Stratis

Χτες Κυριακή διεξήχθηκε στο Πλωμάρι το 17  λεσβιακό μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα. στο οποίο πήραν μέρος και παιδιά από το χωριό μας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

Μπατζακης Παναγιώτης 1η θέση χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Λυκείου.

Πανούτσος Παναγιώτης(α δημοτικου)  2η θέση ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Α και Β Δημοτικού

Πανούτσος Φώτης(γ δημοτικού) 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γ και Δ δημοτικού

Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (γ δημοτικού) έπαινος στην κατηγορία Γ και Δ Δημοτικού

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι φανερό ότι η προσπάθεια της Βιβλιοθήκης να καθιερώσει μαθήματα σκακιού και το τουρνουά φέρνει απτά αποτελέσματα. Καθοριστική  η συμβολή του Γιώργου Κολιόπουλου που αφιλοκερδώς και με μεγάλη όρεξη μαθαίνει στα παιδιά το εξαιρετικό πνευματικό αυτό άθλημα.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.