Τα πιο λαμπερά “Φώτα” !

Αναμφισβήτητα ήταν τα πιο λαμπερά “Θεοφάνεια” που γιορτάσαμε στο χωριό μας! (το έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι Βρίσα και Βατερά, ομοούσια και αδιαίρετα, είναι το χωριό μας)

Σ’ αυτό συνετέλεσαν αφενός ο εξαιρετικός -ανοιξιάτικος- καιρός αλλά και η απόφαση να γίνει -επιτέλους- ο αγιασμός των υδάτων στην Βατεριανή θάλασσα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πολλοί χωριανοί μας που μένουν στον Πολιχνίτο να κατεβούν στα Βατερά έτσι ώστε ο χώρος στον Αη Στάθη να μην επαρκεί και να υπάρχουν πολλές δεκάδες απέξω.

Ακολούθησε η τελετή στην παραλία και στη συνέχεια η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του τοπικού συμβουλίου στου “Προκόπα”. Περισσότερα στο παρακάτω φωτογραφικό οδοιπορικό στο οποίο συνέβαλε και ο Ανδροκλής με κάποιες φωτογραφίες.

 

Το εκκλησίασμα κατέβηκε προς την παραλία και γέμισε την εξέδρα του “Πιτζά” …

…και του Νίκου (στον οποίο ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα πάλι στο πόστο του)

Ακολούθησε μικρή τελετή στην πρόχειρη εξέδρα που είχε στήσει το τοπικό συμβούλιο και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα με τους δυο Κωστήδες (τον νεαρό Παράκοιλα και τον παλαίμαχο Καρέτα) να βουτούν για να τον πιάσουν. Ο νεαρός τα κατάφερε αλλά τον ύψωσαν …συναδελφικά και οι δυο μαζί.

Έτσι βγήκαν μέχρι έξω …

Η συνέχεια δόθηκε στου “Προκόπα” για την κοπή της πίτας, του οποίου ο χώρος όμως αποδείχτηκε μικρός! Υπήρχε εξαιρετικός μπουφές με καφέδες, αναψυκτικά, ποτά, βουτήματα, γλυκά ξηρούς καρπούς κ.α. προσφορά του τοπικού συμβουλίου.

Ο ιερέας ευλόγησε και ο Πρόεδρος έκοψε. Στα κομμάτια υπήρχαν 5 “φλουριά” που εξαργυρώθηκαν με ισάριθμες χύτρες ταχύτητας. Ο Πρόεδρος, στη συνέχεια, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πλούσιων πεπραγμένων του τοπικού συμβουλίου τη χρονιά που πέρασε.

Την όλη εκδήλωση ομόρφηναν οι ήχοι του σαντουριού απ’ τον ταλαντούχο Παναγιώτη Μπατζάκη!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.