Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα

Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μηχανικοί της ΔΑΕΦΚ, προκειμένου να εκδοθεί η Β΄δόση κατεδάφισης, κάνουν αυτοψία στα οικόπεδα για να διαπιστώσουν αν έχει γίνει η κατεδάφιση και αν έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα και βλέπουν ότι τελικά αυτό δεν έχει γίνει.
Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων τα υλικά οικοδομών που υπάρχουν σε κάποιο οικόπεδο δεν είναι δικά του αλλά είναι από διπλανή κατεδάφιση.
Δηλαδή ενώ ο ιδιοκτήτης που περιμένει να πάρει τη Β΄δόση είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, τελικά θα καθυστερήσει να την λάβει εξ αιτίας της συμπεριφοράς κάποιου γείτονά του.
Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να λήξει άμεσα και για την αποφυγή πρόσθετων καθυστερήσεων αλλά και γιατί τέτοιες συμπεριφορές εκθέτουν χωρίς λόγο ολόκληρο το χωριό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Ενημέρωση από τον κ. Τεντόμα

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Η καθυστέρηση στην πληρωμή της Β δόσης κατεδάφισης ελάχιστες φορές επηρεάζεται από τα μπάζα του γείτονα. Κανένας δεν αφήνει αναίτια τα μπάζα σε διπλανό οικόπεδο. Σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μικρών οικοπέδων είναι αδύνατο να γίνει κατεδάφιση μέχρι κάτω και να στηθούν τα μπάζα στα όρια του οικοπέδου. Αναγκαστικά η βαρύτητα τα οδηγεί και στα διπλανά οικόπεδα ανάλογα με την κλίση του εδάφους. Από κει και μετά η απομάκρυνση των μπάζων εναπόκειται στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο αυτό. Αν τύχουμε σε περίοδο που αυτός “απεργεί” επειδή δεν πληρώνεται τότε επιτείνεται το πρόβλημα.
    Το έχω επισημάνει και άλλες φορές ότι είναι πολύ άδικο να ρίχνουμε τις αιτίες των προβλημάτων στον σεισμόπληκτο ιδιώτη όταν έχουμε βιώσει πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργούν οι διάφορες υπηρεσίες. Παράδειγμα (δεν με αφορά προσωπικά) η κατεδάφιση έγινε το Μάιο και ήταν πλήρης, γειτονικά κτίρια δεν έχουν κατεδαφιστεί, ο ιδιώτης υπέβαλε κανονικά τα δικαιολογητικά αλλά ακόμα δεν έχει πληρωθεί η Β δόση.
    Σήμερα είδαμε στην τηλεόραση ότι σεισμόπληκτοι από το 1999 μένουν ακόμα σε κοντέινερ και …παρηγοριόμαστε!!!

  2. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    1. Εγώ ανάφερα ένα λόγο καθυστέρησης, που είναι το μάζεμα των μπάζων. Και είναι σαφώς καθυστέρηση και όλοι μπορούμε να το καταλάβουμε.
    2.Ας μη φορτώνουμε στα μπάζα και ιδιότητες που δεν έχουν, δηλ. μόνα τους να περπατούν και να αράζουν σε ξένες ιδιοκτησίες. Αλλά και αυτό να συμβεί κάποιες φορές, το αφεντικό τους έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να τα επαναφέρει στη τάξη.
    3. Άλλος λόγος μη μαζέματος των μπάζων και συνακόλουθα καθυστερήσεων είναι το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει αναθέσει ακόμη πρόσθετη εργολαβία για τα δυσπρόσιτα μέρη, όπου δεν μπορεί να πάει ο Ζούρος.
    4. “Απεργία” ο Ζούρος έκανε μόνο μια φορά, όταν για τη πρώτη και μοναδική φορά καθυστέρησε η πληρωμή του. Από κει και πέρα άλλη καθυστέρηση πληρωμής του δεν υπήρξε.
    5. Και βέβαια υπάρχει η καθυστέρηση της ΔΑΕΦΚ (δικαιολογημένη, αδικαιολόγητη, είναι αδιάφορο για τον ιδιοκτήτη) να προβεί στις αυτοψίες.

  3. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Πρόσφατα κατεδάφισα το σπίτι μου αλλά λόγω της συσσώρευσης των μπάζων η μπουλντόζα δεν ήταν δυνατόν να φθάσει μέχρι την επιφάνεια του εδάφους. Πρέπει πρώτα ο Δήμος να απομακρύνει αυτά τα μπάζα ώστε η μπουλντόζα να συνεχίσει την πλήρη κατεδάφιση. Όμως η τελική ημερομηνία του ενός μηνός που είμαι υποχρεωμένος να ολοκληρώσω τη κατεδάφιση πλησιάζει και λόγω της μη περισυλλογής των μπάζων αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, φοβάμαι ότι θα είμαι εκπρόθεσμος χωρίς τη δική μου ευθύνη. Τί γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;;

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από μακρυά τίποτα….

  5. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Για να μην μπλέκετε με ενστάσεις με εκπρόθεσμα κλπ θα φροντίζετε να υποβάλλετε την αίτηση με τα δικαιολογητικά για τη Β’ κατεδάφιση εμπρόθεσμα και απλά θα καθυστερήσει η σχετική έγκριση αν δεν έχουν παρθεί τα μπάζα.

  6. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Ποτε πρεπ ν κανουμε αιτηση για ανακατασκευη?

  7. Ο/Η Βασίλης Τεντόμας λέει:

    Το έχουμε πει τόσες φορές! Μόλις παρθεί το ΠΑΕΕΚ μπορουν να γίνουν δυο ταυτόχρονες και παράλληλες ενέργειες:
    1. Αίτηση για Α’ δόση κατεδάφισης (προθεσμία 15 μέρες) Και
    2. Αίτηση για καθορισμό στεγαστικής συνδρομής ανακατασκευής (προθεσμία ένας (1) χρόνος).
    Οι προθεσμίες αρχίζουν από την ημερομηνία παραλαβής του ΠΑΕΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.