Από το Σύλλογο της Αθήνας για τα χρήματα της ΕΕ

Η πορεία των χρημάτων της ΕΕ και η λίστα με τα Έργα Υποδομής

Μίλησα κι εγώ, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας,  με τον κο Σπανέλλη, ο οποίος κάνει επικαιροποίηση της υφιστάμενης  λίστας των ζημιών που είχαν καταγραφεί μετά τον σεισμό  και η οποία είχε σταλεί στο Υπουργείο. Συγκεντρώνει ακόμα για τον λόγο αυτό όλα τα απαραίτητα έγραφα από Περιφέρεια , Δήμο και  Αρχαιολογία. Επικοινώνησα επίσης  με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας  με την αρμόδια υπάλληλο που χειρίζεται το πρόγραμμα αυτό.  Μετά από την συζήτηση που είχαμε θέλω να ενημερώσω για τα εξής:

  • Τα χρήματα της Ε.Ε έχουν ήδη κατατεθεί σε λογαριασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και θα πρέπει να αρχίσουν να εκταμιεύονται, για να μην χαθούν .
  • Η λίστα με τα έργα από Δήμο, Περιφέρεια, Αρχαιολογία  επικαιροποιείται ως προς τα ποσά που έχουν δαπανηθεί ή προβλέπεται να δαπανηθούν ή είναι σε εργολαβία  με χρονικό ορίζοντα το 2020. Βάσει της λίστας αυτής θα γίνει και η εκταμίευση των χρημάτων μέχρι την κάλυψη όλου του ποσού του 1.300.000 €.
  • Δεν μπορεί να μπει στη λίστα αυτή έργο για το οποίο χρειάζεται μελέτη-διαγωνισμός-εργολαβία.
  • Η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί με έργα υποδομής τα οποία έχουν παραλείψει   ο Δήμος , η Περιφέρεια, η Αρχαιολογία  αλλά με έναν όρο:  να έχουν ολοκληρωθεί το  2020 .
  • Η επικαιροποιημένη λίστα με τα έργα δεν έχει άμεσο χρόνο παράδοσης   από την Περιφέρεια Αιγαίου προς το Υπουργείο   Ανάπτυξης και Οικονομίας

Προτάσεις που πρέπει να κάνουμε , κατά την γνώμη μας , στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

  • Οι Τοπικοί φορείς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας να επισκεφθούν Περιφέρεια , Δήμο, Αρχαιολογία και να μάθουν ποια έργα Υποδομής  έχουν συμπεριλάβει οι  αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες .
  • Οι Τοπική Κοινωνία της Βρίσας και οι Φορείς να καταθέσουν άμεσα την πρότασή τους για τα έργα υποδομής που πρέπει να μπουν στα προγράμματα των  Υπηρεσιών.
  • Να σταλούν επιστολές σε Δήμο, Περιφέρεια, Αρχαιολογία να μην προχωρήσουν στην επικαιροποίηση της λίστας για έργα υποδομής , εάν δεν έχει γνώμη και η Βρίσα , η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς σχεδόν  και πρέπει να γίνουν επενδύσεις για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της

Τέλος να επιδιωχθεί συνάντηση  με το κλιμάκιο της Ε.Ε κατά την επίσκεψη του  στη Λέσβο   και να το προσκαλέσουμε  στη Βρίσα   για να δει που θα διατεθούν τα λεφτά της Ε.Ε…

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Σταυρινός Κώστας

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

7 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας για τα χρήματα της ΕΕ

  1. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Όλα αυτά μπορούν να γίνουν από ειδικούς επαγγελματίες γνώστες των νόμων και του αντικειμένου.

  2. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Μπορούν να γίνουν και από ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους να προσφέρουν ανιδιοτελώς τόσο στο τόπο που γεννήθηκαν όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
    Οι προτάσεις μας δεν έχουν να κάνουν με Νομικά θέματα , αλλά για να υλοποιηθούν θέλουν τρέξιμο στις Δημόσιες Υπηρεσίες και αφιέρωση πολύτιμου χρόνου .

  3. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Μιλάω για τα έργα υποδομής και τον τρόπο που θα παρουσιαστούν για να εγκριθούν. Σκέτο το τρέξιμο δεν φτάνει. Τώρα αν αυτοί οι ειδικοί θέλουν να προσφερθούν εθελοντικά κανείς δεν τους εμποδίζει. Ο κ. Δημήτρης Καβρουδάκης μου είχε πει ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε το δίκτυο του νερού που είναι παλιό έστω και αν δεν έπαθε κάτι από το σεισμό. Και να βάλουμε μέσα και τα νερά των πηγών που τώρα χάνονται. . Λοιπόν όχι παρατηρήσεις Κωστή και υποδείξεις. Ξέρω πολύ καλά τί προτείνω και για ποιό λόγο. Να μην κλαίμε πάλι πάνω από το χυμένο γάλα.

  4. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Ο κ. Καβρουδάκης για όσους δεν τον γνωρίζουν διδάσκει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου .

  5. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Κατερίνα, δεν κάνω καμία υπόδειξη και παρατήρηση και προς θεού μακριά αυτά από μένα .Λέω τα αυτονόητα : ότι αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα και να σώσουμε ότι σώζεται , θέλουν πολύ τρέξιμο ….Όσο για το νερό των πηγών του Αμπελικού που χάνεται και δεν συγκινεί κανέναν,(δεν εννοώ τοπικούς φορείς και άρχοντες ) σου θυμίζω ότι ο Σύλλογος μας είχε καταθέσει κοστολογιμένη μελέτη- πρόταση (70.000€περίπου ) για αλλαγή σωλήνων 600 μέτρων (τόσο είναι το πρόβλημα) για να συνδεθεί το παλαιό δίκτυο του νερού στη περιοχή Μερίχια(πάνω από ξενοδοχείο Ειρήνη ) με το Δίκτυο των Βατερών και από εκεί στη Βρίσα .Αυτές οι ενέργειες γίνανε προς το Δήμο και τη Περιφέρεια όταν ακόμη Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο Βασίλης ο ΨΑΡΙΑΝΌΣ !!!.Επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι, ένα από τα έργα υποδομής που θα προτείνει ο Πρόεδρος Στρατής Παράκοιλας είναι και το νερό του Αμπελικού .Όσο για τον καλό μου Φίλο Δημήτρη, σας θυμίζω ότι πέραν από εξαίρετος άνθρωπος, ταπεινός , σεμνός και αθόρυβος , είναι και πολύ καλός επιστήμονας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ το χωριό του αλλά και το Νησί του ….Τελευταία νομίζω ότι υλοποιείτε από την Περιφέρεια Αιγαίου η πρότασή του για τα Υδροπλάνα ως μέσα μεταφοράς, την οποία είχε παρουσιάσει και μέσα από τις στήλες του Αντίλαλου πριν τουλάχιστον 3 χρόνια … Κάλιο αργά παρά ποτέ!.

  6. Ο/Η Γεωργή Κατερίνα λέει:

    Και εγώ Κωστή λέω το αυτονόητο. Δεν αρκεί το τρέξιμο αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε και εάν γίνεται. Γι αυτο χρειάζονται πρώταοι επαίοντες και μετα οι εθελοντές. Οι επιστήμονες μας κάνουν το πρόγραμμα σε συνεργασία με εμάς. Και για τις πηγές τα γνωρίζω. Ο Δημήτρης μιλούσε να αλλαχθεί όλο το δίκτυο που μπορεί να υπάρχουν διαρροές και οι σωλήνες είναι χάλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.