Μεγαλοπιάστηκε ο “Μπάλος”! Ε, και ! Πρώτη φορά είναι;

Στην ανάρτησή μας για τις δυο παραστάσεις του Μπάλου με τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη πριν λίγες μέρες γράψαμε ότι “μεγαλοπιάστηκε ο Μπάλος” χωρίς φυσικά να προδικάσουμε το αποτέλεσμα της επιλογής του.

Μεγάλη κουβέντα η απάντηση -με σχόλιο  στη σελίδα μας- της (τάχατες) “πρώτης γριάς” και εορτάζουσας σήμερα Κατερίνας: Ο Αριστοφάνης εμάς είχε στο νου του όταν έγραφε το έργο του! Κομπασμός ή αυτοπεποίθηση;

Η χτεσινή παράσταση στη Μυτιλήνη έδειξε ότι ισχύει το δεύτερο! Όπως πληροφορηθήκαμε ήταν εξαιρετική και το χειροκρότημα των θεατών …ατελεύτητο! Η αυτοπεποίθηση όλων των συντελεστών, από τον χαμηλών τόνων και υψηλών απαιτήσεων Γιάννη, την έτοιμη για παρεξήγηση -παλιά καραβάνα- Κατερίνα μέχρι και τον τελευταίο της ομάδας αποδείχτηκε αυτονόητη.

Χαρακτηριστικός ήταν και ο σχολιασμός άλλου της ομάδας γι αυτό το -άτιμο- “μεγαλοπιάστηκε” Γιατί το προηγούμενο που παίξαμε -θυμίζουμε “η Γέρμα”- ήταν μήπως χαμηλότερων απαιτήσεων;

Και για να αιτιολογήσουμε -στα σοβαρά- τον χαρακτηρισμό “μεγαλοπιάστηκε”. Από έναν ερασιτεχνικό θίασο μιας μικρής και παραμελημένης κωμόπολης θα περίμενε κάποιος να τον τραβήξει ένα εύκολο έργο που θα έβγαζε γρήγορα και εύκολα το γέλιο του θεατή. Εξάλου και τα πρώτα θεατρικά δρώμενα του Μπάλου, στα οποία κυριαρχούσαν κείμενα στην ντοπιολαλιά με καυγάδες γυναικών, θεωρούμε  ότι αυτόν τον κανόνα υπάκουαν. Ο Μπάλος όμως απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι και στο θεατρικό τμήμα του έχει ωριμάσει, έχει ανεβεί κατηγορία, γι αυτό όχι μόνο μεγαλοπιάνεται αλλά και τα καταφέρνει υπέροχα!

Καλή συνέχεια!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μεγαλοπιάστηκε ο “Μπάλος”! Ε, και ! Πρώτη φορά είναι;

  1. Ο/Η Η γκρινιάρα γριά, Κατερίνα. Και εορτάζουσα σήμερα. λέει:

    Άνθρωποι με αγάπη και συνέπεια για ότι κάνουν. Και φυσικά ταλεντάρες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.