ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Για τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βρίσα.

Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος  της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Λέσβου  κύριος Παύλος  Τριανταφυλλίδης, την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν τα τεντόπανα σε όλη την οροφή της εκκλησίας μας,  τα υποστυλώματα  καθώς και όλες οι προβλεπόμενες  σωστικές ενέργειες που αναφέρονται  στη μελέτη που υπέβαλε ο Σύλλογος της Αθήνας  και εγκρίθηκε τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού –τμήμα Αναστηλώσεων –όσο και από την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Λέσβου .

Επίσης, σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η ανάθεση  της μελέτης αναστήλωσης  της εκκλησίας μας  από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σε πεπειραμένο Πολιτικό Μηχανικό και  Αρχιτέκτονα,  επειδή το μνημείο είναι ιδιαίτερης αξίας και η μελέτη του  πρέπει να εγκριθεί από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ).

Σας υπενθυμίζουμε ότι τη χρηματοδότηση της μελέτης αναστήλωσης της εκκλησίας μας  γίνετε από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό της 1.000.000€ για όλες τις εκκλησίες της Λέσβου που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό .

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.