Ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος της Αθήνας

Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος της Αθήνας κάνει τα διαβήματά του προς τους αρμοδίους:

1ον

Αθήνα, 26/6/2018

Αρ. Πρωτ. 4/26-6-2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Νικηταρά 8 – 10,

106 78, Αθήνα

τηλ. 6974308135 (Σταυρινός Κωνσταντίνος, Πρόεδρος)

ηλεκτρ. διεύθυνση:  KSTAVRINOS@asprofos.gr    katerina_skia@yahoo.gr

 

 

 

Προς

Τον Δήμαρχο Λέσβου κο. Σπύρο Γαληνό

 

Θέμα: Ερωτήματα και αιτήματα για την τοπογραφική αποτύπωση και χορήγηση της       στεγαστικής συνδρομής για τα δημόσια κτήρια της Βρίσας

 

Σε συνέχεια των επιστολών μας της 12/9/2017 και της 14/2/2018, , σας  παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν έχουν γίνει από την πλευρά σας  όλες οι απαραίτητες ενέργειες,  όπως ορίζεται  από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017,  για την τοπογραφική αποτύπωση και τη χορήγηση της  στεγαστικής  συνδρομής από την Πολιτεία για τα δημόσια κτίρια της Βρίσας, τα οποία έπαθαν καταστροφές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 (Λέσχη, Κοινοτικό Γραφείοτο,  το Σχολείο όπου στεγαζόταν η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας κ.α).

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γενική Γραμματέας

2ον

Προς

Την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

κα Χριστιάνα Καλογήρου

 

Θέμα: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη και αιτήματα για τη Βρίσα

Μετά από έναν χρόνο από τον σεισμό που σχεδόν ισοπέδωσε τη Βρίσα και τα προβλήματα φαίνεται να οξύνονται. Με τα χαλάσματα της Βρίσας η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ευαισθητοποίησε την Περιφέρεια Αττικής και κατόρθωσε να αποκομίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν, που όμως θα διατεθεί για άλλους σκοπούς. Στα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ το 2018  με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όλα σταματάνε μέχρι τον Ξηρόκαμπο, σαν να είναι ανύπαρκτη η περιφέρεια Πολιχνίτου.

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την αποζημίωση των επιχειρήσεων της Βρίσας από την καταστροφή, παρά τις διακηρύξεις ενδιαφέροντος για την πληγείσα περιοχή μας, ενώ νέοι επιχειρηματίες του χωριού μας αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ορισμένοι σκέπτονται ακόμα και τη μετανάστευση στο εξωτερικό. Επίσης, μόνο είκοσι (20) κοντέινερ έχουν διατεθεί για την αποθήκευση των νοικοκυριών από τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν ή χρειάζονται επισκευή, ενώ τα σπίτια που θα πρέπει να εκκενωθούν ανέρχονται στα πεντακόσια.

Ως στοιχειώδη μέριμνά σας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών θεωρούμε:

-Την κατάθεση προτάσεων τροπολογίας για  τη νομοθέτηση μέτρων και αποζημίωσης για την ανακούφιση και τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τον σεισμό στη Βρίσα, όπως έγινε με τη Μάνδρα Αττικής.

-Τη διάθεση 100 κοντέινερ τουλάχιστον  στη Βρίσα ως αποθηκευτικών χώρων για τα νοικοκυριά.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος της Αθήνας

  1. Ο/Η ανωνυμος λέει:

    Για την πολιτεια για ολες τις καθιστερησεις η διαμαρτυρια που ειναι;

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φαίνεται ότι είναι δύσκολο κάποιοι να ξεφύγουν από τις κομματικές τους εξαρτήσεις ή τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Η επιστολή προς τηνπολιτεία απουσιάζει. Κανένα πρόβλημα από τη μεριά της! Η επιστολή προς το Δήμο, μελιστάλαχτη. Με το σεις και με το σας!Η επιστολή προς την Περιφέρεια, επιθετική.
    Έτσι δεν μας παίρνουν στα σοβαρά και δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Μόνο αν γίνουμε “σκέτοι βρισαγώτες” ίσως καταφέρουμε τίποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.