Όταν ένα κτίσμα κόκκινο κατεδαφιστεί θα πρέπει να διαγραφεί από την περιουσιακή κατάσταση του ιδιοκτήτη, δηλαδή από το Ε9. Οι λογιστές γνωρίζουν τα υπόλοιπα. Θα πρέπει όμως ο ιδιοκτήτης να ενημερώσει τον λογιστή του άμεσα γιατί όταν η διαγραφή καθυστερήσει να γίνει θεωρείται εκπρόθεσμη.
Επίσης αν κάποιος προχωρήσει στην ενέργεια αυτή μόνος του χωρίς τη βοήθεια λογιστή θα πρέπει να προσέξει να κάνει τη διαγραφή του κτίσματος για το έτος 2019 (για όσα γκρεμίζονται μέσα στο 2018)και από την καρτέλα μεταβολή και όχι διαγραφή οικοπέδου/κτίσματος γιατί αλλιώς θα διαγραφεί και το οικόπεδο!
Πότε το διαγράφουμε; Μόλις πάρουμε το ΠΑΑΕΚ ή μόλις το κατεδαφλισουμε;
Και μια απορία για κάθε ειδήμονα. Τα σπίτια που χαρακτηρίστηκαν κόκκινα έχουν προθεσμία να δηλωθούν ότι δεν υπάρχουν; -Μου φαίνεται έχουμε πέσει σε σαϊνια και η αρωγή του κράτους για θαυμασμό.
Τα κόκκινα μόλις κατεδαφιστούν και πάρουν από τη ΔΑΕΦΚ βεβαίωση κατεδάφισης ο ιδιοκτήτης τους θα κάνει τροποποίηση του Ε9 διαγράφοντας τα κτίρια αλλά όχι τα οικόπεδα.
Τι προθεσμία υπάρχει; Δεν το γνωρίζω. Αλλά γιατί να μη γίνει αμέσως τροποποίηση του Ε9 και να πρέπει σώνει και καλά να ακολουθηθεί η “ελληνική” συνήθεια του τρεχαλητού τη τελευταία μέρα της όποιας προθεσμίας;