Ο στρατηγός και ο μικρόνοος

Δημοσιεύσαμε μια ανακοίνωση που είδαμε σε τοπικά ΜΜΕ για τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του στρατηγού στο σχολείο του χωριού μας ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Αμέσως βρέθηκε ο μικρόνοος και στενοκέφαλος να σχολιάσει ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί “δημόσιες σχέσεις” και όχι κοινωνική προσφορά.

Κάποιοι με παρότρυναν να διαγραφεί το ανώνυμο αυτό σχόλιο. Φυσικά και δεν θα διαγραφεί. Θα μείνει εκεί καρφιτσωμένο για να το βλέπει αυτός που το έγραψε και να …καμαρώνει για την εξυπνάδα του και τη σωστή του κρίση.

Ο στρατηγός δεν έχει ανάγκη προστασίας από τους ανεγκέφαλους. Ο στρατηγός φρόντισε να εξοπλιστεί το σχολείο μας με σύστημα συναγερμού, που ήταν απολύτως απαραίτητο εξαιτίας της απομονωμένης θέσης του και των συνεχών κρουσμάτων κλοπών στο χωριό και στην περιοχή μας. Ο στρατηγός ήρθε με τα δώρα του κοντά στα μαθητούδια του χωριού μας τα Χριστούγεννα για να τους μεταδώσει τη ζεστασιά της καρδιάς του, για να τους προσφέρει ένα ακόμα ψυχολογικό στήριγμα στο τεράστιο σοκ που τα προκάλεσε ο σεισμός και το γκρέμισμα του σχολείου τους αλλά και των σπιτιών τους. Και τώρα πάλι ο στρατηγός έρχεται για μια ακόμα φορά κοντά στα παιδιά του χωριού μας. Να τα ευχηθεί για το Πάσχα, να μιλήσει και να αστειευτεί κοντά τους αποδεικνύοντας την ανθρωπιά του. Και φυσικά αυτή η ανθρωπιά, αυτός ο χαρακτήρας του και το στρατιωτικό του ήθος δεν του επιτρέπει να  περιαυτολογήσει: κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων και όχι του προσώπου του χαρακτηρίζεται η ενέργια αυτή.

Και έρχεται ο μικροπρεπής να θίξει αυτήν την ενέργεια, αυτόν τον άνθρωπο, αυτές τις ίδιες τις ένοπλες δυνάμεις μας.

Στρατηγέ μας η κοινωνία της Βρίσας ξέρει να εκτιμά και να αναγνωρίζει. Κι εσείς αφού επί χρόνια με ανθρώπους έχετε πάρε δώσε ξέρετε ότι σ’αυτή τη γη και άρα σ’ αυτό το χωριό έχουν θέση όλοι αλλά η τοπική κοινωνία δεν εκφράζεται από την “άστοχη” κριτική του οποιουδήποτε. Επίσης να ξέρετε ότι “οι δημόσιες σχέσεις σας” θα πιάσουν τόπο: Στις επόμενες εκλογές για …αρχιστράτηγο το χωριό μας θα σε ψηφίσει μονοκούκι!

Και επειδή κάποιοι προσπαθούν σε κάθε ενέργεια ή έκφραση άποψης να προσάψουν ιδιοτέλεια ενημερώνω ότι ο εγγονός μου θα αργήσει πολλά χρόνια ακόμα για να πάει φαντάρος!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ο στρατηγός και ο μικρόνοος

  1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    πολύ καλο μπραβο δασκαλε !!!!!! αλλα…….μπορει ν αργησει ο εγγονος αλλα από τωρα μου φαινεται αρχισες να δουλευεις για να προετοιμάζεις το εδαφος και να καλλιεργείς τις γνωριμίες…για να μεινουν παρακαταθηκη……ετσι κανουν οι καλοι παππούδες…..προς αποφυγην παρεξηγήσεως προκειται για χιουμορ..ωραια τους τασουρες ομως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.