Είναι δεδομένο ότι αρκετές οικογένειες έχουν λίγα “οικόσιτα” γαλακτοπαραγωγά ζώα στις οποίες το γάλα που περισσεύει το αξιοποιούν είτε ως γιαούρτι είτε ως τυρί. Τις εργαίες αυτές συνήθως τις έκαναν τα πιο ηλικιωμένα άτομα σε κάθε σπίτι. Έτσι υπάρχουν νέα άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τα μυστικά της σπιτικής τυροκομίας.
Η Βιβλιοθήκη προτίθεται -αν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον- με τη βοήθεια από χωριανές μας που έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία να δώσει τη δυνατότητα να διαχυθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα οι πατροπαράδοτες αυτές τεχνικές.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ας ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης.
Θα είναι Σαββατοκύριακο;
Θα εξαρτηθεί από αυτούς που θα συμμετάσχουν
Αν είναι Σαββατοκύριακο να έρθουμε από Μυτιλήνη γιαυτο