Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Βατερά

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και φυσικά στα Βατερά δεν ήταν όπως τις άλλες χρονιές. Το μνημόσυνο για τους ευεργέτες και τους δωρητές έγινε αλλά δεν αναφέρθηκαν τα ονόματα των δωρητών της Εκκλησίας του χωριού που διαβάζονταν κάθε χρόνο (προφανώς επειδή η λειτουργία γινόταν αλλού).

Οι εικόνες του τέμπλου στον Αγιο Στάθη είναι βιδωμένες και γι αυτό δεν αποκαθηλώθηκαν. Με προτροπή του ιερέα κράτησαν μερικοί μικρές εικόνες απ’ αυτές που υπάρχουν κρεμασμένες στους τοίχους του ναού και το εκκλησάσμα βγήκε απ’ έξω. Φυσικά δεν έγινε περιφορά των εικόνων γύρω από τον ναό αφού δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Η σχετική ακολουθία έγινε στατικά μπροστά από την είσοδο.

Τόσο σήμερα όσο και στους πρώτους χαιρετισμούς, την Παρασκευή το απόγευμα, έγινε φανερό ότι φέτος οι σχετικές ακολουθίες του Πάσχα θα γίνουν πολύ πρόχειρα και με μεγάλη δυσκολία.

Που θα σταθεί ο κόσμος την Μ. Πέμπτη, στον Εσταυρωμένο, την Μ. Παρασκευή, στο Επιτάφιο και το Μ. Σάββατο; Ειδικά αν ο καιρός είναι άσχημος μιας και το Πάσχα είναι χειμωνιάτικο.

Μήπως είναι δυνατό να ζητηθεί από το Στρατό να στηθεί κάτι αντίστοιχο με αυτά που στήνουν στις παρελάσεις (ένα πάνινο στέγαστρο) για να μπορέσει να “παραντίσει” ο κόσμος; Πιστεύω να δοθεί η άδεια για 2-3 μέρεςαπό τους ιδιοκτήτες του απέναντι κτήματος.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.