Διευκρίνηση για την προηγούμενη ανάρτηση

Από τον κ. Τεντόμα

Σχετικά με τη χτεσινή μας ενημέρωση για τις βεβαιώσεις απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων κτισμάτων διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Οι εκθέσεις αυτοψίας 3μελούς επιτροπής, που η ΔΟΥ Μυτιλήνης δέχεται ώστε να διαγράψει το σεισμόπληκτο κτίριο από την καταβολή εισφοράς ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2017 & 2018, είναι οι εκθέσεις που προκαλούνται από τον ιδιοκτήτη μετά από αίτησή του προς την ΔΑΕΦΚ στις περιπτώσεις που είτε δεν είχε γίνει προηγούμενα κανένας έλεγχος είτε είχε γίνει έλεγχος και ο ιδιοκτήτης υπέβαλε αίτημα επανεξέτασης. (Είναι οι περιπτώσεις που με την αίτηση υποβάλλονται τίτλοι ιδιοκτησίας, φωτογραφίες και οδοιπορικό σκαρίφημα).
Στις περιπτώσεις που είχε γίνει ΈΚΘΕΣΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ή ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ (τα γνωστά κίτρινα χαρτιά) και ΔΕΝ έγινε από τον ιδιοκτήτη αίτημα επανεξέτασης η ΔΟΥ Μυτιλήνης δέχεται μόνο τις βεβαιώσεις της ΔΑΕΦΚ που λαμβάνει ο ιδιοκτήτης μετά από τη σχετική αίτησή του για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
Συνημμένα σας αποστέλλω τον τύπο της ΈΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΨΊΑΣ 3ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ που δέχεται η ΔΟΥ, χωρίς να χρειάζεται κόντρα ΒΕΒΑΊΩΣΗ της ΔΑΕΦΚ.

Μυτιλήνη 24/1/2018

Βασίλης Τεντόμας

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα του εγγράφου που γίνεται δεκτό από τη ΔΟΥ και το οποίο πρέπει να έχουμε παραλάβει συστημένο και δεν έχει το χαρτί κίτρινο χρώμα

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

13 απαντήσεις στο Διευκρίνηση για την προηγούμενη ανάρτηση

  1. Ο/Η Μυρσίνη Μαργέτα λέει:

    Πήγαμε και το χαρτί. Μας το ζήτησαν σε φωτοτυπία την οπία μου την εκτύπωσε η λογιστριά μου καθώς πήγα να βγάλω το Ε9. Αφού παρέδωσα όλα τα απαρέτητα χαρτιά συμπλήρωσα αίτηση κλπ, τώρα μου ζητήθηκε το πρωτότυπο χαρτί του χαρακτηρισμού απο τη ΔΟΥ. Δηλαδή διπλή ταλαιπωρία. Μάλον κάποιοι μας δουλεύουν να προσέχετε γενικότερα.

  2. Ο/Η Α λέει:

    EINAΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΒΡΙΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Οι βεβαιώσεις που ζητά η οποιαδήποτε υπηρεσία δεν μπορούν να είναι μια απλή φωτοτυπία. Αυτό είναι σε όλους γνωστό.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Οι περιπτώσεις της Βρίσας που να διευκολύνονται με την διευκρίνηση που έγινε από πλευράς ΔΟΥ δεν είναι ελάχιστες γιατί δεν είναι λίγοι οι Βρισαγώτες που έχουν ζητήσει επανεξέταση και έχουν πάρει ή θα πάρουν την σχετική έκθεση αυτοψίας της 3μελούς εεπιτροπής.

  5. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Οι περιπτώσεις της Βρίσας που να διευκολύνονται με την διευκρίνηση που έγινε από πλευράς ΔΟΥ δεν είναι ελάχιστες γιατί δεν είναι λίγοι οι Βρισαγώτες που έχουν ζητήσει επανεξέταση και έχουν πάρει ή θα πάρουν την σχετική έκθεση αυτοψίας της 3μελούς επιτροπής. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΑΙ Η ΠΡΠΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ-ΕΚ ΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΙΝΕ “ΑΝΩΝΥΜΟΥ”.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν ζητήθηκε επανεξέταση, διότι στο δεύτερο έλεγχο του σπιτιού χαρακτιρίστηκε πράσινο. Λάβαμε το χαρτί απο τη ΔΑΕΦΚ το δειξαμε, ζητήθηκε φωτοτυπία δώσαμε, και μας ζητάνε το πρωτότυπο τώρα ξανά.
    Έχω να καταγγείλω ότι ούτε τα 580 πήραμε όπως πήραν πολλοί απο πράσινα, ούτε κάποια επιδότηση για το μαγαζί μας. Και πιστέυω ότι τίποτα απολύτως δε θα γίνει μέσα στο χωριό.
    Μην πιστεύτετε σε παραμύθια.

  7. Ο/Η Μυρσίνη Μαργέτα λέει:

    Το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου. Ζητώ συγνώμη το δάσκαλο. Το ps δεν το χειρίζομαι μόνο εγώ και δεν πρόσεξα το όνομα.

  8. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Τοσο στο κιτρινο χαρτι οσο και στη σχετικη βεβαιωση αναφερεται φερομενος ιδιοκτητης (ονοματεπωνυμο που δεν υφισταται καν ως φυσικο προσωπο).Η ΔΟΥ λογικα δεν το δεχεται.Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση?

  9. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Σε επικοινωνία μου με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μυτιλήνης δεν μου ανέφερε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Αντίθετα μου είπε ότι έχουν διεκπεραιωθεί όλες σχεδόν οι αιτήσεις πλην ωρισμένων για τις οποίες ζητήθηκαν πρόσθετα δικαιολογητικά.
    Π.χ. αν στο Ε9 αναφέρονται δύο ακίνητα στη Βρίσα και ο ιδιοκτήτης έχεις το ένα με ζημιές θα πρέπει να προοσκομίσει κάποια δικαιολογητικά που να αιτιολογούν ποιό από τα δύο ακίνητα θα πρέπει να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ.

  10. Ο/Η Μυρσίνη Μαργέτα λέει:

    Μάλιστα. Δηλαδή μου λέτε ότι έχω δεύτερο σπίτι. Να μας πει τότε κανας χωριανός που βρίσκετε, γιατί εγώ δε το ξέρω! Μόνο στο Λαγκάδ ξέρω. Και κατι αλλο Δεκέμβριο 2017 πηγα. Το σύστημα δεν ήταν ανοιχτό ακόμα. Όπως και να χει έκανα την αίτηση όμως τη δέχτηκαν.
    Και μια ερώτηση απο τρίτο πρώσοπο. Μια γριούλα που δεν είναι για μετακινήσεις, πώς μπορει να κάνει όλα αυτά τα χαρτιά; Με εξουσιοδότηση; Αφου δεν μπορεί ούτε για το γνήσιο υπογραφής να βγεί!
    Απλοποιήστε τα.

  11. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;;;

  12. Ο/Η Τεντόμας Βασίλης λέει:

    Όχι, Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Όσο πιο γρήγορα γίνει η διαδικασία, τόσο πιο γρήγορα θα τακτοποιηθεί η μερίδα του φορολογουμένου.

  13. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΙΑΣ λέει:

    Κύριε Τεντόμα σας ευχαριστω πολύ για την απάντησή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.