Ακόμα μια λεσβιακή πρωτοτυπία!

Διαβάσαμε ότι η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου:

  1. «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κεραμειών – Αγιάσου – Πολιχνίτου – Βρίσας – Βατερών – Σταυρού μετά των προσβάσεων», συνολικού προϋπολογισμού 1.773.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης  οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Την ασφαλτόστρωση τμημάτων των οδών.
  • Την αποκατάσταση τεχνικών έργων.
  • Την άρση καταπτώσεων.
  • Τον καθαρισμό φρεατίων και αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων.
  • Την αποκατάσταση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.
  • Την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης.

Να σημειώσουμε ότι η επαρχιακή οδός Βατερών – Σταυρού ξεκινά από τη διακλάδωση του δρόμου Βρίσα – Βατερά προς το παλιό κάμπινγκ και περιλαμβάνει τον εσωτερικό δρόμο των Βατερών που συναντά τον παραλιακό κοντά στο HOLA και από κει συνεχίζει προς Σταυρό.

Τα πρώτα 200 περίπου μέτρα του δρόμου αυτού έχουν δυο κλειστές στροφές που τον κάνουν αφενός εξαιρετικά επικίνδυνο -έχουν πέσει αρκετά αυτοκίνητα στο γειτονικό κτήμα με σοβαρούς τραυματισμούς των επιβαινόντων- και αφετέρου αδιάβατο από λεωφορεία και μεγάλα γενικά αυτοκίνητα. Τα οχήματα αυτά κινούνται προς το Σταυρό χρησιμοποιώντας τον παραλιακό δρόμο των Βατερών που είναι δημοτική οδός.

Σε όλα τα μέρη που οι επαρχιακοί δρόμοι περνούν από κεντρικούς δρόμους οικισμών γίνεται προσπάθεια να γίνουν παρακάμψεις των οικισμών. Στα Βατερά που ο επαρχιακός δρόμος περνά στην άκρη του οικισμού στην ουσία άτυπα τον έχουν καταργήσει και έχουν μετατρέψει την πολυσύχναστη παραλιακή και δημοτική οδό σε επαρχιακή!

Και χρόνια τώρα κανενός το αυτί δεν ιδρώνει!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Ακόμα μια λεσβιακή πρωτοτυπία!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πεστα Δασκαλε !!!!!! Οι προχειροτητες και τα Αντε καλα ειναι ,στο μεγαλειο τους !

  2. Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η παραλιακή οδός των Βατερών και να χρησιμοποιηθεί η εσωτερική οδός, είναι ανάγκη να υποστηριχθεί το παλιό γεφύρι στο Λαγκάδι. Στην κατάσταση που βρίσκεται είναι επικίνδυνη η διέλευση βαριών οχημάτων. Τώρα που η Περιφέρεια θα αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του δρόμου Βρίσας-Βατερών- Σταυρού, θεωρώ ότι είναι ευκαιρία να αποκατασταθεί η βατότητα του εσωτερικού δρόμου και η ασφαλής διέλευση των οχημάτων. Έτσι θα περιοριστεί και το επικίνδυνο φαινόμενο να συνωθούνται- ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- στον παραλιακό δρόμο περιπατητές και οχήματα, το οποίο φαινόμενο με την πληθυσμιακή επιβάρυνση- λόγω του σεισμού- των Βατερών, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.
    Το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και οι επιχειρηματίες των Βατερών, που ενδιαφέρονται για την υγιή ανάπτυξη της περιοχής, ας συντονίσουν τις προσπάθειές τους και ας το ζητήσουν από την Περιφέρεια, μήπως και λυθεί ένα από τα πολλά προβλήματα που παραμένουν -διαχρονικά- άλυτα.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το παλιό γεφύρι στο λαγκάδι έχει ήδη στο τόξο ρωγμές που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.