Συμβολικές βασιλόπιτες

Συμβολικές βασιλόπιτες σε σχήμα τούβλου -ως σημειολογία για την ανοικοδόμηση του χωριού- έφτιαξαν μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης στο ζαχαροπλαστείο του Βασίλη Πανταζή, στη Μυτιλήνη.

Ήταν τα ίδια παιδιά που μάζεψαν χρήματα λέγοντας τα κάλαντα στην αγορά της πόλης για να προσφέρουν τα χρήματα -μεταφρασμένα σε είδη που χρειάζεται – στο σχολείο του χωριού μας.

Είναι τα παιδιά που ξεχειλίζουν από διάθεση προσφοράς και αγάπης. Και τα ευχαριστούμε! Όπως ευχαριστούμε και το ζαχαροπλαστείο που διέθεσε υλικά, μέσα και “τεχνογνωσία” για την παρασκευή τους. Στην συμβολική αυτή ενέργεια  δεν μετρά η μικρή υλική αξία αλλά το ηθικό περιεχόμενό της.

Όπως μάθαμε από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου η θέληση του κ. Πανταζή που επικοινώνησε μαζί του είναι οι βασιλόπιτες -εξήντα πέντε στον αριθμό- να μοιραστούν σε όσους τώρα κατοικούν μέσα στο χωριό, είτε σε πράσινα είτε σε κίτρινα σπίτια, δίνοντας ικμάδα ζωής και προοπτικής σ’ αυτό. Σε περίπτωση που περισσέψουν θα δοθούν σε μοναχικά άτομα που μένουν στα Βατερά.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.