Για το κομμάτι του παζλ που λείπει

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει ότι στο σήριαλ της διαχείρισης της βοήθειας από την αρχιεπισκοπή Αυστραλίας αφενός είχαν διαπραχτεί λάθη τυπικά και ουσιαστικά και αφετέρου όμως ότι από το παζλ έλειπε ένα βασικό κομμάτι: αυτό της επιστολής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που συνόδευσε την επιταγή της βοήθειας.

Στην επιστολή αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρίζονταν ως δικαιούχοι της βοήθειας οι σεισμοπαθείς πολίτες (και οι μετανάστες), ή οι “σεισμοπαθείς ναοί” ή και τα δύο (που είναι σχεδόν ταυτόσημο με  με το”κατά την κρίση σας”.

Η πολύ αυστηρή κριτική που ασκήθηκε κατά της Μητρόπολης έπαιρνε ως δεδομένο ότι στην επιστολή αναφέρονταν ότι δικαιούχοι είναι οι “σεισμοπαθείς πολίτες” επειδή αυτό αναφέρονταν στην επιστολή του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους ομογενείς προκειμένου να συγκεντρωθεί η βοήθεια.

Προσεκτική μελέτη όμως της απαντητικής και ευχαριστήριας επιστολής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης προς τον της Αυστραλίας αποκλείει την πρώτη πιθανότητα δηλαδή να έγραφε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας  προς τον της Μυτιλήνης ότι τα χρήματα προορίζονταν για τους πολίτες. Στην περίπτωση αυτή στην απαντητική επιστολή θα υπήρχε μια γραμμή έστω ως δικαιολογία γιατί αυτή αποφάσισε να αγνοήσει τη θέληση του δωρητή και να διαθέσει τα χρήματα στους ναούς.  Η δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής είναι πολύ ουσιαστική για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν αναιρούν το γεγονός ότι το περιβάλλον του Μητροπολίτη με τις πράξεις και τις παραλείψεις του τον εξέθεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν (ούτε δικαιολογούν) ούτε στο ελάχιστο την άδικη συμπεριφορά της Μητρόπολης προς τους ενορίτες της Βρίσας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε βοήθεια από τη Μητρόπολη προς κάποιες -πολύ λίγες- οικογένειες του χωριού μας. Ούτε αυτό (αν ισχύει) δικαιολογεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Μητρόπολη το αίτημα για χρηματοδότηση της κατασκευής του στεγάστρου.

Τέλος επειδή στη σημερινή εποχή της πληροφορίας τίποτε δεν μένει κρυφό ενημερωθήκαμε ότι όπως προκύπτει και από :”ΕΝΑ  ΑΠΟΚΟΜΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΗΣ  ΑΡΧΙΕΠΗΣΚΟΠΗΣ  ΜΑΣ (Αμερικής) Η  ΟΠΟΙΑ  Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΧΕΙ  ΣΤΕΙΛΗ  20.000  ΔΟΛΛΑΡΙΑ  ΣΤΗΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙ  ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ  ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ  ΤΩΝ  ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΤΩΝ  ΧΩΡΙΩΝ.  (για να διατηρήσουμε αυτούσιο το κείμενο που συνόδευε το παρακάτω απόκομμα το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας στον σχετικό σύνδεσμο) Ας αποφασίσει η Μητρόπολη να ρίξει φως στη διαχείριση της -από όλες τις πλευρές- βοήθειας.

BRISA .0001

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Για το κομμάτι του παζλ που λείπει

  1. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ λέει:

    Είναι δεδομένο ότι η διαχείριση από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης δεν έγινε σωστά και δικαίως καταγγέλθηκε.
    Το ερώτημα όμως Στρατή (ρητορικά ως προς το όνομα) είναι γιατί δεν καταγγέλθηκαν για την ίδια, αν όχι χειρότερη, διαχείριση που έγινε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τα χρήματα της περιφέρειας Αττικής ή για τον Δήμαρχο Λέσβου για δωρεές που θέλησε να τις χρησιμοποιήσει αλλού.
    Μήπως γιατί η μια προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο άλλος είναι από τον κυβερνητικό εταίρο?

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μην κατηγορείτε συνεχώς κάποιον που δεν φταίει: τον Δεσπότη και τα Θεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.