Μια ακόμα απάντηση

Παραθέτουμε την επιστολή του Συλλόγου της Αθήνας προς το νεοσύστατο σύλλογο σεισμοπαθών  καταθέτοντας τον προβληματισμό μήπως αυτές οι συνεννοήσεις δεν χρειάζονται δημοσιότητα πριν καταλήξουν κάπου; Κατά τη γνώμη μας άλλο η διαφάνεια και άλλο το ξεφωνητό τύπου facebook για πολύ σοβαρά θέματα σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2017

      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                        Προς

την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή                                                                            του Συλλόγου Σεισμοπαθών  Βρίσας  Λέσβου

 

Θέμα :  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΒΡΙΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Αγαπητοί μας συγχωριανοί,

Στην ενημερωτική συνάντηση στα Βατερά, όταν προτάθηκε η δημιουργία Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας, το πρώτο ερώτημα που τέθηκε ήταν πώς θα συμμετέχουν οι σεισμοπαθείς που δεν ζούν μόνιμα στο νησί μας. Τότε είπατε πως για όλα υπάρχουν λύσεις, αλλά τώρα δεν βλέπουμε να αναζητούνται τέτοιες λύσεις. Θεωρούμε όμως πως αξίζει να συζητήσετε την πρόταση που σας κάνει ο Σύλλογός μας, αν θέλετε πραγματικά ο Σύλλογος Σεισμοπαθών Βρίσας να είναι ισχυρός, να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των σεισμοπαθών και να μην περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά όρια του χωριού μας.

Δεν ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό έχουν υποστεί όσοι ζουν στο χωριό και ιδιαίτερα όσοι έμειναν άστεγοι. Επειδή  όμως τα κατεστραμμένα σπίτια είναι πάνω από 700 και  άρα οι σεισμοπαθείς, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, είναι τουλάχιστον τόσοι , ο νεοσύστατος  Σύλλογος πρέπει να εκφράζει όσο γίνεται περισσότερους σεισμοπαθείς και όχι μόνο όσους κατοικούν αυτή  τη στιγμή στο χωριό ή στο νησί μας.

Προτείνουμε, λοιπόν, για την ανάδειξη ενός αντιπροσωπευτικού Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογός μας να  εκλέξει μια εφορευτική επιτροπή  στην οποία μπορείτε να  στείλετε και  εσείς εκπρόσωπο,  ώστε να γίνουν και στην Αθήνα εκλογές για τους υποψήφιους από το χωριό. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτείνετε εσείς εφορευτική επιτροπή για την Αθήνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  να μην αγνοηθεί ένα μεγάλο μέρος  Βρισαγωτών που θέλουν να γίνουν μέλη  του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας και να συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να μπορούσαν να συμμετέχουν με κάποιον τρόπο και σεισμοπαθείς που ζουν σε άλλα μέρη.

Έτσι, ο νέος Σύλλογος θα έχει μεγαλύτερο κύρος και θα αποκτήσει δύναμη το Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί μέσα από μαζικές διαδικασίες,  γιατί τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός είναι πολλά και σύνθετα και για την αντιμετώπισή τους θα χρειαστεί η συμβολή όλων.

Αναμένουμε την απάντησή σας  το συντομότερο δυνατόν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Μια ακόμα απάντηση

  1. Ο/Η ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ λέει:

    Aπάντηση γιατί η πρώτη απόφαση του συλλόγου ήδη καταστρατηγήθηκε ακόμα δεν λάβαμε .

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επιλεκτική η άποψη Στρατή. Για τα περισσότερα που συζητούνται εδώ και στο facebook θα έπρεπε να υπάρχει άλλη λογική αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει…

  3. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Μεγαλη η πιεση που ασκει ο συλλογος της αθηνας?
    Μονο επιστολες στην εκκλησια?

  4. Ο/Η ο ερωτων. λέει:

    Σωστη βλεπω την προταση του συλλογου της Αθηνας,αλλα μου γενναται το ερωτημα,γιατι τοσα χρονια που υπαρχει ο ιδιος δεν εφαρμοσε κατι αναλογο για τα μελη του που εχουν εγκατασταθει μονιμα στο χωριο?

  5. Ο/Η Ανωυμος λέει:

    Γιατι τελικα ο συλλογος της Αθηνας θελει να εχει παντου το πανω χερι? Τωρα ξαφνικα νοιαστηκε τοσο πολυ για το χωριο?Ας βοηθησει εκει που πρεπει!!!ελεος!!!!!

    • Ο/Η Ανωνυμος λέει:

      Θυμαστε το καλοκαιρι τον παταγο που εκανε για το χωριο στα βατερα;
      Μεχρι που μας διαβεβαιωνε πως εχει συνενοηθει με τον υπουργο οτι θα στειλει τρεις κατασκ εταιρειες να φτιαξουν το χωριο?
      Τωρα τι λεει ο συλλογος με ολα αυτα τα προβληματα;
      Εχει επικεντρωθει η αντιπαραθεση του με την εκκλησια και τωρα με τον συλλογο σεισμοπαθων.
      Συστημικεεεεεεες οι τραπεζες!

    • Ο/Η ανώνυμος λέει:

      Χωρίς το Σύλλογο της Αθήνας το χωριό είναι πολύ μικρό και φτωχότερο, σε ιδέες και σε προοπτική.

  6. Ο/Η Ανωυμος λέει:

    Απο λογια χορτασαμεολο θαθααα τωρα που ειδανε οτι ξεσηκωνεται το χωριο θελουν να μας δειξουν οτι κατι κανουν το καλοκαιρι αλλα μας ελεγαν!!!!!

  7. Ο/Η Κατερίνα Σκιά λέει:

    Ο Σύλλογος στην Αθήνα ούτε σε αντιπαράθεση βρίσκεται με τον Σύλλογο Σεισμοπαθών Βρίσας, ούτε το επάνω χέρι θέλει να έχει και δεν θεωρώ πως χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για κάτι τόσο ανυπόστατο. Απλά, επειδή ένα μεγάλο μέρος των σεισμοπαθών είναι μέλη του Συλλόγου της Αθήνας, το Δ.Σ. πρότεινε τρόπους ώστε να μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του που είναι σεισμοπαθείς στην ψηφοφορία για το Δ.Σ. του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας, αφού δεν μπορούν να είναι παρόντα στις συνελεύσεις. Δεν προσπάθησε να αυξήσει τη δική του δύναμη ο Σύλλογος της Αθήνας. Για τον νέο Σύλλογο ενδιαφέρθηκε αφού, αν είναι ισχυρός, θα έχει περισσότερο κύρος και θα επωφεληθούν όλοι οι σεισμοπαθείς. Τώρα, γιατί μία πρόταση διαδικαστικού χαρακτήρα για τις εκλογές θεωρήθηκε αιτία αντιπαράθεσης, και μάλιστα Αθήνας-Βρίσας, αδυνατώ να το καταλάβω.
    Όσο για το αν μπορούν να γίνουν εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας και στη Βρίσα, μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα, γιατί ήταν λίγοι εκείνοι που μετεγκαταστάθηκαν από την Αθήνα στο χωριό. Αντίθετα, ένα μεγάλο μέρος των σεισμοπαθών δεν κατοικεί στο νησί. Όμως, η πρόταση για την εκλογή του Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας και από το χωριό είναι σωστή.

  8. Μάλλον είχε δίκιο ο Στρατής ότι έπρεπε η συνεννόηση μεταξύ των δυο Συλλόγων να γίνει χωρίς δημοσιότητα, διότι, φαίνεται, πολλοί είναι “έτοιμοι από καιρό” να ξιφουλκήσουν εναντίον των… “επίβουλων εχθρών της ανοικοδόμησης του χωριού μας”!
    Με κάτι τέτοια που ακούω, αρχίζω να αισθάνομαι τυχερός που το πούλησα το σπίτι μας, πριν από χρόνια.
    Παρόλα αυτά τα “Ψυχροπολεμικά”, επειδή οι “ΡΙΖΕΣ” είναι σαν την…αγριάδα και δεν ξεπατώνονται εύκολα, θα προσπαθήσω να σας θυμίσω πως δεν είμαστε ” από δυο χωριά”. Από ένα χωριό είμαστε, που τώρα μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ.
    Ομονοείτε, λοιπόν, γιατί ” σαν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει”…ζωντανό χωριό!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από τη μία έχουμε έναν πολιτιστικό (!!) σύλλογο Βρισαγωτών Αθήνας, του οποίου το ΔΣ τόσους μήνες μετά το σεισμό δεν έχει κάνει ούτε μία συνέλευση με τα μέλη του και αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες λες και εκπροσωπεί τους πάντες, εντός και εκτός Αθηνών. Από την άλλη ένα νέο σύλλογο που θεωρεί ότι σεισμοπαθείς είναι μόνο όσοι κατοικούν στο νησί ,σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι στην συγκέντρωση. Λες και οι υπόλοιποι Βρισαγώτες που ζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα ή στην ομογένεια δεν έχασαν τα σπίτια τους και δεν αγαπάνε και δεν πονάνε για το χωριό. Κάπου στη μέση υπάρχει (??) και ένα τοπικό συμβούλιο. Και αντί να κάτσουν να ενωθούν και να τα βρουν μεταξύ τους με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τρώγονται και μάλιστα δημοσίως , ανταλλάσοντας επιστολές. Και πότε φταίει ο ένας, πότε ο άλλος, πότε η κυβέρνηση και πότε …οι rebuild. Ποτέ οι ίδιοι!!! Όπως λέει και μία παροιμία, «όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»…

  10. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Πολυ σωστα!
    Ο προεδρος του συλλογου της αθηνας ειναι ο καισαρας οπως ειπε η γυναικα του ,καιαυτη η γυναικα του καισαρα!!!!!

    • Ο/Η Ρούλα Ζυγούρη λέει:

      Πως αλήθεια αντιμετωπίζεται η αθλιότητα; Πιστεύω ακράδαντα με την σιω-πή. Αλλά από την άλλη πάλι, πως μπορείς να μείνεις απαθής, όταν επιχειρεί κάποιος/α να σε θίξει προσωπικά και να σε μειώσει ηθικά επιλέγοντας μια παλιά και αλάνθαστη μέθοδο; Να απομονώσει δηλαδή κάποιες παραγράφους από ένα κείμενό σου και να τους αποδώσει το νόημα που εκείνος/η θέλει, προ-κειμένου να πετύχει τους στόχους του, καλυπτόμενος/η μάλιστα πίσω από την ανωνυμία. Και για να γίνω πιο σαφής. Σε σχόλιό μου της 31ης Αυγούστου ανταπαντητικό άλλου σχολίου , που και τα δύο αναρτήθηκαν σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα και υπερασπιζόμενη το δικαίωμά μου να έχω άποψη και να μπορώ να την εκφράζω δημοσίως και μάλίστα επωνύμως, χωρίς να θεωρείται από κάποιους/κάποιες ότι, πίσω από την όποια ‘αποψη ή γενικά τοποθέτησή μου βρίσκεται ο Κ. Σταυρινός ή το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, έγραψα τα παρακάτω: ” Το ότι όμως είμαι σύζυγος του προέδρου δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι πρέπει να στερηθώ του δικαιώματός μου να έχω άποψη και φωνή (όπως έχουν όλοι οι άλλοι), την οποία άποψη και φωνή την χρησιμοποίησα μέχρι τώρα μόνο επί νομικών θεμάτων και γενικώς ερωτημάτων και ουδέποτε για να υποκαταστήσω η να δεσμεύσω με τις όποιες θέσεις μου (πάντα επί νομικών ζητημάτων) Συλλόγους ή τοπικά Συμβούλια ή κρατικούς φορείς ή υπηρεσίες και το οποίο άλλωστε ξεκαθάρισα εξ αρχής και στην τελευταία ενημερωτική συγκέντρωση των τοπικών φορέων στις 23/8 …. Και σε τελική ανάλυση μπορεί να λέγεται ότι η γυναίκα του Καίσαρα (και σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ο Κ.Σταυρινός έχει κάποιο ιδιαίτερο τίτλο. για να μη παρεξηγηθώ) πρέπει να είναι και να φαίνεται τιμία, αλλά δεν λέγε-ται πουθενά ότι πρέπει να είναι τυφλή και άλαλη και εγώ δεν είμαι κάτι από τα δύο.” Τώρα, το πως αυτή η αναφορά μου στη γνωστή ρήση, που αποδίδε-ται στον Ιούλιο Καίσαρα, με την ανάλογη για την πέρίσταση δική μου προσθή-κη , ερμηνεύεται από τον ανώνυμο/η σχολιαστή ότι, δήθεν θεωρώ τον σύζυγό μου Καίσαρα και τον εαυτό μου σύζυγο του Καίσαρα, καθώς επίσης και το γιατί ανασύρεται μετά από δύο μήνες αυτή η παράγραφος του τότε σχολίου μου και μάλιστα αποκομένη από το υπόλοιπο κείμενό μου, ακριβώς αυτή την χρονική στιγμή και μάλιστα ερμηνευόμενη κατά το δοκούν, το αφήνω στην κρίση των συγχωριανών μας. Για εμένα πάντως ο λόγος είναι εντελώς προφα-νής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.