Από το Σύλλογο της Αθήνας

                                                                                                           Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                                                Προς

την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή                                                                                     του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας Λεσβου

 

Θέμα :  ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΒΡΙΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Αγαπητοί μας συγχωριανοί,

Ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας χαιρετίζουμε τη δημιουργία του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας Λέσβου κι ευχόμαστε να επιτύχει, και με τη συμβολή όλων όσων πιστεύουν στο μέλλον της Βρίσας, το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως ο Σύλλογός μας θα είναι συμπαραστάτης και με όποιον τρόπο μπορεί να είναι χρήσιμος, ώστε να στηριχθούν οι σεισμοπαθείς και να ξαναγεννηθεί το χωριό μας.

Καθώς πολλοί από τους σεισμοπαθείς του χωριού μας διαμένουν εκτός Λέσβου αλλά έχουν σπίτια στο χωριό, είναι φυσικό πως θέλουν να έχουν συμμετοχή στον νεοσύστατο Σύλλογο. Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι αναγκαία η διευθέτηση των παρακάτω  ζητημάτων-ερωτημάτων:

Πώς θα στείλουν την εγγραφή τους οι σεισμοπαθείς που δεν κατοικούν στο νησί, έχουν σπίτια  στη Βρίσα και θέλουν να γίνουν μέλη του Συλλόγου Σεισμοπαθών;

-Με ποιον τρόπο θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πρώτων οργάνων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής;

-Πώς  τα εγγεγραμμένα μέλη που δεν κατοικούν στη Λέσβο θα συμμετέχουν στις Συνελεύσεις και στις διαδικασίες  για λήψη αποφάσεων; Το Καταστατικό γράφει ότι πρέπει να είναι παρόντα τα μέλη στις Συνελεύσεις, αλλά αυτό σημαίνει ότι τελικά οι αποφάσεις θα παίρνονται μόνο από όσους κατοικούν στο νησί; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις συνελεύσεις και όσοι δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στο χωριό;

Στα θέματα αυτά πρέπει να αναζητηθούν εφικτές λύσεις, ώστε η Σύλλογος Σεισμοπαθών Βρίσας Λέσβου να είναι ισχυρός, με όσο γίνεται περισσότερα μέλη και με δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής όλων. Έτσι θα επιτύχει και τους σκοπούς του.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λάβουμε απαντήσεις σας στα ερωτήματά που θέσαμε, καθώς εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος σεισμοπαθών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο της Αθήνας

  1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνών, με τις ενέργειες του και τις τοποθετήσεις του, νομίζω ότι καλύπτει κάθε σεισμοπαθή της Βρίσας. Δεν νομίζω ότι ο νεοσυσταθής σύλλογος μπορεί να προσφέρει περισσότερα.- Επ’ αυτού μάλιστα περιμέναμε μια εξήγηση εκ μέρους των. Ειδικά σε μας που κατοικούμε εκτός νησιού.

  2. Ο/Η Πίστευε αλλά ερευνα λέει:

    Θελλω στον παραπανω κυριο εξ αθηνων να ρωτησω τι εχει πραξει μεχι τωρα ο συλλογος για μας τους συσμοπαθεις;
    Εκτος απο κατι επιστολες που εστειλε στην εκκλησια τιαλλο εκανε;
    Για τα 586€ για τις οικοσυσκευες που ειναι οι επιστολες;
    Που ειναι τα χρηματα που συγκεντρωσε; 40.000€
    Ποτε θα αγορασουν τα αεροθερμα και τους αφυγραντηρες;
    Γιαυτο καθησε στο διαμερισμα στα ζεστα και σαλαγατα?

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ο σύλλογος της Αθήνας εκπροσωπεί ανθρώπους και κατοίκους του χωριού με σπίτια γκρεμισμένα και λιγότερο γκρεμισμένα.
      Αυτοί δικαίως διερωτώνται για όλα αυτά που περιλαμβάνει η επιστολή και ακόμα περισσότερα.
      Αυτοί έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και συνεπώς τα ίδια διακαιώματα.
      Για όλα τα υπόλοιπα μπορεί ο καθένας να έχει τη γνώμη του…
      Για τη συμμετοχή στο σύλλογο σεισμοπαθών, όχι του συλλόγου, αλλά όλων των σεισμόπληκτων Βρισαγωτών ανά τον κόσμο δεν θα πρέπει να τιθενται ζητήματα.
      Άλλωστε αν ρωτήσουν αυτοί εσύ τι έκανες τι θα βγει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.