Τι απαιτείται για την πρώτη δόση για κατεδάφιση

Ήρθε σήμερα το πρώτο οριστικό πρωτόκολλο για την κατεδάφιση κόκκινου σπιτιού. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα σε 15 μέρες για να πάρει την πρώτη δόση της αποζημίωσης.

Θυμίζουμε ότι πρώτη του δουλειά είναι να συνεργαστεί με κάποιον μηχανικό.(Η λαϊκή σοφία λέει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο σεισμός είναι “σωσμός” δηλαδή σωτηρία. Αυτό σίγουρα ισχύει για τους μηχανικούς!)

Παραθέτουμε και το απόσπασμα της απόφασης στο οποίο αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Ο ιδιοκτήτης υποβάλει αίτηση για καθορισμό δικαιούχου επιδότησης κατεδάφισης του κτιρίου του, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

• Αντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας

• Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό φύλλο από το αρμόδιο Κτηματολογικό γραφείο

• Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

• Έγγραφο από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρ. 4, άρθρο 4, του ν. 4067/2012 (Ν.Ο.Κ.)

• Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) του ιδιοκτήτη όπου θα δηλώνεται ότι οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν εντός ενός (1) μηνός από τη χορήγηση (πίστωση στο λογαριασμό του) της 1ης δόσης

• Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 του ιδιοκτήτη που θα δηλώνεται ο λογαριασμός τραπέζης με τον αριθμό ΙΒΑΝ όπου θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης κατεδάφισης και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσκομίσει Υ.Δ. του ν. 1599/1986 (με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής) του ιδίου και δύο μαρτύρων περί εικοσαετούς νομής και κατοχής του ακινήτου. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται και πρόσφατο αντίγραφο μερίδας από το υποθηκοφυλακείο ή αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από όλους τους ιδιοκτήτες.

Στη συνέχεια η Δ.Α.Ε.Φ.Κ. εκδίδει απόφαση δικαιούχου επιδότησης κατεδάφισης και εγκρίνεται η χορήγηση της 1ης δόσης της επιδότησης κατεδάφισης.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.