Για τα σουβιλίκια!

Από τις πρώτες μέρες του σεισμού μπήκε στο κάδρο η υπόθεση με τα σουβιλίκια. Λέχθηκε ότι απ’ την πρώτη μέρα άρχισε η κλοπή τους απ’ τα ερείπια! (Για τις κλοπές στο χωριό ας μη το συζητάμε! Αστα να πάνε!).

Μικροκαβγάδες έγιναν -όπως κάποιοι το είχαν προαναγγείλει- σε ποιανού τα ερείπια ανήκουν τα σουβιλίκια και οι γωνιές. Προβληματισμοί αναπτύχθηκαν αν πρέπει να φυλαχτούν ιδιωτικά ή συγκεντρωτικά.

Πολλοί αναφέρονται στην υλική αξία τους με δυο παρεμφερείς αναφορές:

  1. Το κάθε κομμάτι πουλιέται αρκετά ακριβά επομένως “ο συγκεντρώνων …αμειφθήσεται”
  2. Όταν ξαναχτίσω το σπίτι μου θα τα χρειαστώ αφού θα έχω την ίδια με το γκρεμισμένο πρόσοψη.

Ας χαλαρώσουμε λίγο! Σύμφωνα με το Π.Δ. 208/2002 με το οποίο κηρύχτηκε η Βρίσα παραδοσιακός οικισμός επιτρέπεται αντί για σουβιλίκια να χρησιμοποιηθεί τσιμέντο χτυπημένο και βαμμένο ώστε να μοιάζει με σουβιλίκι. Έτσι κανένας δεν θα αναγκαστεί να ψάχνει για να βρεί και άν κάποιος τα έχει συγκεντρώσει (νόμιμα ή παράνομα) για να τα πουλήσει, θα πρέπει να ρίξει πολύ την τιμή για να τα …ξεφορτωθεί!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για τα σουβιλίκια!

  1. Ο/Η Δ. Μαυρουδης λέει:

    Τωρα ησυχασαμε,,,,,,Αφου τα σουβιλικα μπορουν να αντικατασταθουν με τσιμεντο τι αλλο θελουμε.Ανησυχω για τις Καρυατιδες.Μηπως μπορουμε να τις αντικαταστησουμε με γυψο. Ας το ψαξουμε……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.