Διόρθωση

Διορθώνουμε την προηγούμενη ανάρτησή μας στο σημείο που αναφέραμε ότι αν ένας ιδιοκτήτης έχει περισσότερες από μια ιδιοκτησίες που είναι κόκκινες δικαιούται δωρεάν επιδότηση για την ανακατασκευή τους μόνο για τη μία.

Αυτό ισχύει στην γενική περίπτωση των οικισμών. Στην περίπτωση του χωριού μας όμως που είναι παραδοσιακός οικισμός (σύμφωνα με την παράγραφο 3.5 της ΚΥΑ) δικαιούται επιδότησης για όλες τις ιδιοκτησίες του αρκεί να τις ανακατασκευάσει μέσα στον ίδιο παραδοσιακό οικισμό και με τους κανόνες που ισχύουν γι αυτόν.

Σημείωση1: Βεβαίως και είναι προσωπική μας η ευθύνη για τη λάθος ανάρτησή μας. Ένα μέρος της ευθύνης όμως έχουν και τα “επίσημα χείλη” που πριν τη δημοσίευση της ΚΥΑ αναφέροντας τα πλεονεκτήματά της μας είπαν ότι αυτή προβλέπει να δοθεί η επιδότηση σε όλες τις ιδιοκτησίες και όχι μόνο σε μία όπως προέβλεπε η αντίστοιχη ΚΥΑ για την περίπτωση της Κεφαλλονιάς. Ενώ η διαφορά δεν οφείλεται σε βελτίωση της ΚΥΑ αλλά απλά στο ότι το χωριό μας είναι παραδοσιακός οικισμός.

Σημείωση2: Ευχαριστούμε τον Νίκο Αναστασίου για τις πληροφορίες που μας δίνει στα σχόλιά του. Φυσικά είναι πολυτέλεια να θέλουμε αυτή την ενημέρωση να την έκανε αναλυτικά και υπεύθυνα ο Δήμος. Αντί να αφήνει εμάς τους μη ειδικούς να ψάχνουμε για να βρούμε πληροφορίες για να ενημερώσουμε τους συγχωριανούς μας που συνεχώς ρωτάνε “έχουμε κάτι καινούριο;” και να παρεμβαίνουν μετά  για να διορθώσουν τα (αναπόφευκτα) λάθη μας είναι προτιμότερο να δίνουν οι ίδιοι έγκαιρα και σωστά τις πληροφορίες.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

4 απαντήσεις στο Διόρθωση

  1. Ο/Η Νίκος Αναστασίου λέει:

    Στρατή, νομίζω πως κάνεις λάθος.
    Στην παράγραφο 3.4 της Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια αναφέρει τα εξής :
    Σε περίπτωση που στον ιδιοκτήτη ανήκαν την ημέρα του σεισμού περισσότερες της μιας αναξάρτητες ιδιοκτησίες, Δ.Κ.Α. (Δωρεάν Κρατική Αρωγή) δικαιούται μόνο για μία απ’ αυτές, την οποία επιλέγει ο ίδιος με υπεύθυνη δήλωση. Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες χορηγείται το σύνολο της Σ.Σ. (Στεγαστικής Συνδρομής) εξ ολοκλήρου υπό μορφή Α.Δ. (Άτοκου Δανείου)

  2. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Από το 1979 μέχρι και σήμερα ο κάθε πολίτης δικαιούται μία δωρεάν κρατική αρωγή στέγασης άσχετα με πόσα ιδιόκτητα κτίσματα και εάν διαθέτει , είτε μέσα σε παραδοσιακό οικισμό ή όχι ! Είναι η πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια που μπήκε σε ΦΕΚ για παραδοσιακό οικισμό η Στεγαστική Συνδρομή να είναι για όσα ακίνητα και εάν διαθέτει ο ΙΔΙΟΣ ιδιοκτήτης μέσα στο παραδοσιακό οικισμό . Ενα ευχαριστώ σε αυτούς που έκαναν αυτήν την παρέμβαση για να μπει η συγκεκριμένη διάταξη στο ΦΕΚ

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    βωωββω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.