ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για τη Βρίσα Λέσβου στο ΕΜΠ

«Ένα Όραμα Για τη Βρίσα» ήταν ο τίτλος της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου σε αίθουσα του Πολυτεχνείου, στην οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 Βρισαγώτες της Αθήνας. Στόχος της Ημερίδας η παρουσίαση ιδεών και προτάσεων σχετικά με την αποκατάσταση και αναστήλωση του χωριού της Βρίσας, που επλήγη σοβαρά μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την εθελοντική ομάδα Βρισαγωτών “Rebuild Vrissa”, με τη συμβολή της εθελοντικής ομάδας εργασίας του ΕΜΠ για τη Βρίσα και της αρχιτεκτονικής ομάδας Arch Points.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Κώστας Καραδήμας, Αναπληρωτής Κοσμήτορας Αρχιτεκτονικής, που προλόγισε τις ομιλίες των Καθηγητών του ΕΜΠ. Η Καθηγήτρια Ειρήνη Εφεσίου, οι επίκουροι Καθηγητές Χάρης Μουζάκης, Ανδρονίκη Μιλτιάδου, Ελευθερία Τσακανίκα και η Ομότιμη Καθηγήτρια Ελένη Μαΐστρου, έκαναν αποτίμηση της κατάστασης του οικισμού και παρουσίασαν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και αποκατάστασής του.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ραφτόπουλος, Αγρονόμος, Τοπογράφος Μηχανικός, Γεωλόγος Γεωφυσικός και υπεύθυνος του προγράμματος ανοικοδόμησης των Λιοσίων μετά το σεισμό του 1999, παρουσίασε μια στοχευμένη ανάλυση του στρατηγικού τρόπου δράσης του Δήμου στην ανάπλαση των Άνω Λιοσίων, κάνοντας τον παραλληλισμό σχετικά με τη διαχείριση του project της Βρίσας.

Ακολούθησε η Έλενα Ζερβουδάκη, Αρχιτέκτων DPLG και μέλος του δικτύου των Arch Points, η οποία συμμετείχε στην Ανάπλαση των Άνω Λιοσίων και παρουσίασε μια βιώσιμη πρόταση ανάπλασης για τη Βρίσα, ως πρότυπος παραδοσιακός οικισμός.

Ο Δρ. Μιχάλης Γρ. Βραχόπουλος, Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Χαλκίδας, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π., μίλησε για την ευκαιρία εκμετάλλευσης της γεωθερμικής ενέργειας που υπάρχει στην περιοχή, η οποία μπορεί να εξασφαλίσει οικονομική ενέργεια για το χωριό καθώς και ενδεχόμενη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τέλος, ο Γιάννης Κράλλης, Οδοντίατρος και Βρισαγώτης, τόνισε τη σημασία της συλλογικής δράσης και της ομοφωνίας, ώστε να βρεθεί μία ενιαία λύση για την αποκατάσταση του χωριού.

Στην Ημερίδα έδωσαν το παρών ο Γιώργος Πάλλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, η Μαρία Κλεάνθη, Διευθύντρια Φυσικών Καταστροφών Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Γιώργος Μουτεβελής, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και η Κα Μπαμπίλη, Τμηματάρχης Υπουργείου Υποδομών.

Η ομάδα “Rebuild Vrissa” εκφράζει θερμά ευχαριστήρια για τη φιλοξενία στο ΕΜΠ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κύριοι διωργανωτες.
    Πολυ ωραία τς δελτία τύπου.
    Μήπως “” ανεβάσατε την ημερίδα “” να την δούμε και εμείς απο μακριά

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

    ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ??????

    ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Κ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.