Σεισμόπληκτοι και “σεισμόπληκτοι”

Όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε ανακατωσούρα κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν. Ανάλογα με τη θέση τους άλλος ένα πιάτο φαγητό και άλλος ένα …τάνκερ! Βάζουν παραμάσχαλα την αξιοπρέπειά τους και μπροστά την τάχατες καπατσοσύνη τους.

Τα παιδιά που ασχολούνται με το να βοηθούν τους σεισμόπληκτους έχουν δει πολλά, έχουν απηυδήσει και με κάθε ευκαιρία  σχολιάζουν …επωνύμως! Για παράδειγμα:

“Ήρθε μας έλεγαν στην αποθήκη με τον ρουχισμό ο ….που δεν έμενε  ούτε μια βραδιά στη Βρίσα και λέει προς τους εθελοντές “είμαι και γω σεισμόπληκτος” και προς τη “δική” του που τον συνοδεύει “διάλεξε” δείχνοντας τον ρουχισμό. Και ξανά προς τους εθελοντές “δώστε μου και τούτο, δώστε μου και κείνο”

Ή τότε που μοίραζαν το φαγητό σε όσους φιλοξενούνταν στα σπίτια: Γύριζαν με το αυτοκίνητο όλο τον οικισμό των Βατερών δίνοντας το φαγητό σε κάθε σπίτι που φιλοξενούσε άστεγο αλλά κάποιοι τους έκαναν παρατήρηση γιατί το φαγητό είχε …κρυώσει!

Και κάτι ακόμα από αγανακτησμένο ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων:

Ήρθε η ….. και μας ζήτησε ένα δωμάτιο για τους 3 μήνες του καλοκαιριού. Μας ρώτησε “πόσα;”  Είπαμε ότι ως επιχείρηση στον ΕΟΤ νοικιάζουμε με τη βραδιά και όχι με το μήνα. Η τιμή κυμαίνεται από 30-40 τη βραδιά ανάλογα με την περίοδο και τη διάρκεια. Για την περίπτωση σου θα δίνεις 20€ τη βραδιά δηλαδή 600 το μήνα μαζί με το ΦΠΑ (100€) 700 δηλαδή 3Χ700 =2100  Δυο χιλιάδες στρογγυλά!

Έφυγε και άρχισε να μας κατηγορεί δημόσια ότι  αισχροκερδούμε με τα 700€ το μήνα. Δηλαδή η κυρία ήθελε να κάνει τις διακοπές της -μακράς διάρκειας- στα Βατερά φθηνά και στη συνέχεια να φύγει στην Αθήνα όπου ζει κάθε χρόνο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Εμείς έχουμε νοικιάσει γκαρσονιέρα 45 τετραγωνικά -για όλο το χρόνο -200€ το μήνα και διαμέρισμα 80 τετραγωνικά 300€  το μήνα. Όχι όμως να έχει απαίτηση να κάνει τις διακοπές της  τσάμπα!

Σημ. σελίδας: Αν έχουμε πληροφορηθεί καλά 20€ θα πληρώσει ο Δήμος για τα δωμάτια που φιλοξένησαν άστεγους τον Ιούνιο.

Παραθέτουμε γεγονότα και ο καθένας σχηματίζει τη δική του άποψη.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Σεισμόπληκτοι και “σεισμόπληκτοι”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πολύ ωραία και πολύ σωστά τα λέτε όλα Αυτά! Έχω μια απορία όμως! Από τη στιγμή που όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν ξεσπιτωθει και μένουν ή σε δικά τους ή Νοίκιασαν, νομίζω ότι όλοι έχουν τις ίδιες ανάγκες, από τον πρώτο καιρό μέχρι σήμερα. Θα θελα λοιπόν να μας πληροφορήσουν με ποια κριτήρια έγινε η διανομή των τροφίμων, Νέρων και ειδών πρώτης ανάγκης που μοιράστηκαν και μοιράζονται… τον πρώτο καιρό, σαν επιχείρημα προβαλλόταν ότι βοήθεια δεν παίρνουν όσοι μένουν σε ξενοδοχεία, δεν νομίζω να ισχύει όμως αυτό γιατί γνωρίζω συγκεκριμένες οικογένειες που οι κούτες με τα τρόφιμα πήγαιναν καθημερινά, αν και έμεναν ξενοδοχεία!!! Ενώ σε άλλες πολλές οικογένειες που και πάλι γνωρίζω, δεν δόθηκε ποτέ τίποτα! προφανώς αυτοί δεν είχαν ανάγκες! Η μάλλον ατυχησαν επειδή είχαν την αξιοπρέπεια να μην ζητήσουν τίποτα, αν και είχαν ανάγκη!
    Ας μας ενημερώσει λοιπόν κάποιος υπεύθυνος για τα κριτήρια που επιλέγονται οι συγκεκριμένες οικογένειες και αποκλείονται άλλες, οι οποίες κι αυτές έφυγαν απ τα σπίτια τους και δεν είχαν δικό τους κάπου αλλού!!! Και για να ξεκαθαρίσω, το πρόβλημα δεν είναι στα 2 πακέτα μακαρόνια, αλλά στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κατοικων του χωριού και οχι να ευνοουνται συγκεκριμενοι!!!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Το σχόλιό σας είναι απαράδεκτο. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω αυτά που γράφετε γιατί δεν γνωρίζω.Έρχεστε όμως ανώνυμα και συκοφαντείτε μια διαδικασία και τους υπεύθυνους γι αυτήν. Γνωρίζετε “συγκεκριμένες οικογένειες που οι κούτες με τα τρόφιμα πήγαιναν καθημερινά, αν και έμεναν ξενοδοχεία!!!” Γνωρίζετε ότι “σε άλλες πολλές οικογένειες δεν δόθηκε ποτέ τίποτα!” Τελικά εσείς πάρα πολλά γνωρίζετε. Μήπως θα έπρεπε να έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε και εμείς;
      Επαναλαμβάνω ότι το σχόλιό σας είναι πέρα για πέρα συκοφαντικό. Κρίμα! Δεν διαγράφεται για να δοθεί η δυνατότητα στους υπεύθυνους για την διανομή των υλικών αν θέλουν να απαντήσουν.
      Και σεις αν θέλετε να γίνεται πιστευτός/η δώστε μας μια λίστα των όσων γνωρίζετε. Μην χύνετε δηλητήριο στις δύσκολες ώρες που περνάμε. Και οι όποιες αδικίες -για τις οποίες είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι δεν έχουν γίνει- δεν αντιμετωπίζονται έτσι. Αντιμετωπίζονται με το θάρρος της γνώμης και της …ταυτότητας.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μία ερώτηση, γιατί έχουν ακουστεί διάφορα τις τελευταίες μέρες και βγαίνουν εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα… Τι σημασία έχει αν η οικογένεια μένει στην Αθήνα τον περισσότερο χρόνο? Αν έχουν χάσει το σπίτι τους, δεν πρέπει να βρουν κατάλυμμα μέχρι να κανονίσουν τι θα κάνουν με την περιουσία τους? Δε θα έλεγα ότι να αδειαζεις σπίτι, να μαζεύεις ό,τι μαζεύεται, να κανονίζεις κατολισθήσεις και να διεκπεραιώνεις τα οποιαδήποτε γραφειοκρατικά είναι διακοπές…
    Εκτός αν στην παρούσα κατάσταση, δε μιλάμε για σεισμοπαθή. Καλό θα ήταν να διευκρινιστεί για να μην καταφεύγουμε σε εικασίες…

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Έχετε δίκιο! Αν κάποιος που μένει στην Αθήνα ή όπου αλλού και έρθει για να τακτοποιήσει τις δουλειές που αναφέρετε βέβαια και δεν κάνει διακοπές, βέβαια και χρειάζεται κάπου να μείνει.
      Αν κάποιος θέλει να κλείσει δωμάτιο για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες για να κάνει αυτές τις δουλιές -δικαίωμά του βέβαια- είναι λογικό ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε βάρος της περιουσίας και των συμφερόντων κάποιου άλλου που πιθανόν έχει πάθει ίδιες ή και μεγαλύτερες ζημιές.
      Πιστεύω ότι άλλον σεισμόπληκτο έχετε εσείς στο νου σας και άλλον είδε μπροστά του ο ιδιοκτήτης που αναφέρεται στην ανάρτηση. Σε κάθε περίπτωση η σελίδα αναφέρει τις απόψεις και των δύο πλευρών και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

  3. Ο/Η Πατσατζής Μπάμπης λέει:

    Σε ποιόν να απαντήσουμε δάσκαλε;;;Σε έναν άγνωστο,αόρατο,ανύπαρκτο;;;Παρ ολα αυτά όποιος έχει ενδοιασμούς για το αν έγινε σωστά η διανομή των τροφίμων ή οχι μπορεί να με βρει και με μια κουβέντα ενος λεπτού είμαι σίγουρος οτι θα τον πείσω για το αντίθετο…
    Δεκτές οι κριτικές για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων για το χωριό μας φαινομένων,αρκεί να είναι καλοπροαίρετες και με γνώμονα το κοινό συμφέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.