Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

     ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε εχθές, 26 Ιουνίου, η έκτακτη γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας στην αίθουσα των Πολιχνιατών Αθήνας. Τα θέματα, όπως είχε προαναγγελθεί, αφορούσαν τον σεισμό που έπληξε τη Λέσβο και προκάλεσε τις τεράστιες καταστροφές στο χωριό μας.

Υπήρξε μεγάλη προσέλευση, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, με γνώσεις, πείρα και διάθεση προσφοράς. Αρκετοί από αυτούς είχαν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες με πολύ θετικά αποτελέσματα. Δεν μπόρεσαν να παραστούν οι βουλευτές του νησιού που είχαν προσκληθεί. Μήνυμα   συμπαράστασης έστειλε  ο  Βουλευτής Γεώργιος Πάλλης, ενώ ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου εκπροσωπήθηκε από την συνεργάτιδά του κα Μαρία Αλατίνη. Παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση ο Πρόεδρος  της ΟΛΣΑ  Βακάλης Νεκτάριος και τα μέλη του Δ.Σ.  Σταύρος Αγοραστός, Παναγιώτης Πελεκάνου, Θεόδωρος Αποστόλου και Ελευθέριος Ζυμπουνούμης. Επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου  Μυτιληνιών  ΄΄Νοστος΄΄  του Δήμου Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων Πελαγία Χατζηβαγιάννη  και ο πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας  Στρατής Χατζηχρήστος. Όλοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και την επιθυμία να βοηθήσουν. Έτσι, παρά την αγωνία και την ένταση που αναπόφευκτα υπάρχει, με το χωριό σε ερείπια και τους ανθρώπους του άστεγους, η συζήτηση υπήρξε αποτελεσματική και αφορούσε τα εξής θέματα:

  • Συμβολή στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων της Βρίσας και διαχείριση των χρηματικών προσφορών που κατατίθενται για τη Βρίσα
  • Προβλήματα στέγασης των κατοίκων
  • Τρόπος αποθήκευσης των οικιακών αντικειμένων, επίπλων κλπ. που δεν έχουν καταστραφεί
  • Τρόπος αποκομιδής των μπάζων και κατεδάφισης των κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως κατεδαφιστέα
  • Σχέδιο αποκατάστασης/επανοικοδόμησης του χωριού
  • Συνεργασία, συντονισμός και ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ασαφείς και αντικρουόμενες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι και ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν, όπως είναι η αποκομιδή των μπάζων, που έχουν γίνει ήδη εστία δυσοσμίας. Επίσης, καταγγέλθηκαν φαινόμενα εκμετάλλευσης των κατοίκων που αναζητούν κατοικία, καθώς οι τιμές σε ορισμένα έχουν ξαφνικά ανέβει κατακόρυφα. Οι προτάσεις που προέκυψαν υπήρξαν ουσιαστικές, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται την  κρισιμότητα της κατάστασης και στη συνέλευση ήλθαν με πραγματική διάθεση να βοηθήσουν. Με αυτό το δεδομένο, συγκροτήθηκαν οι εξής επιτροπές:

  1. Επιτροπή Συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς και παρακολούθησης της πορείας των εξαγγελιών των φορέων  (Υπουργεία –Περιφέρεια –Δήμος )

Ψαλτήρας  Γρηγόγης

Παρασκευάς Στάθης

Τσάτσος Γεώργιος

Κουρμαδάς Γιώργος

Γιαννακάκη Εύα

Σταυρινός Κώστας

  1. Ομάδα συντονισμού  και  παρακολούθησης  διαδικτύου και ηλεκτρονικού  τύπου για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού

Νικέλλη Κατερίνα

Παπαπαναγιώτου Χρήστος

Παπαπαναγιώτου Μαρία

Παρασκευοπούλου Χριστίνα

Νικέλλης Μαργαρίτης

Γεωργή Ειρήνη

Κατάκου Ελένη

Λαμπρίδης Παναγιώτης

Αδαμαντίδου Σοφία

  1. Ομάδα συντονισμού  Ενεργειών  Αθήνας –Βρισας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας

Το Τοπικό Συμβούλιο Βρίσας

  1. Ομάδα επαφών με τη Δημοτική Αρχή Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ενημέρωση για αποφάσεις, πρωτοβουλίες, πρακτικά αποφάσεων Συντονιστικού Λέσβου) με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων του χωριού μας και των απανταχού Βρισαγωτών

Σταυρινός Κώστας

Παπαπαναγιώτου Μαρία

Εκ μέρους όλων θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καισαριανής και τον Στάθη Παρασκευά, που μεσολάβησε ώστε να δοθεί μία αίθουσα του Δήμου για την αποθήκευση των τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται και πρόκειται να συγκεντρωθούν για τη Βρίσα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Πολιχνιατών Λέσβου για την παραχώρηση της αίθουσάς τους για τη συνέλευση και τη φιλοξενία τους.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Όσοι δεν κατόρθωσαν να έλθουν στη Γενική Συνέλευση αλλά θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε κάποια από τις επιτροπές για να συμβάλουν στη γενική προσπάθεια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Σταυρινό.

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ / ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Όσοι έχουν διαπιστώσει ή διαπιστώνουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης παρακαλούνται να μας το δηλώσουν επωνύμως. Θα ήταν χρήσιμο να τα γνωρίζουμε πριν από τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Σπίρτζη, που έχει οριστεί για τις 4 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα .

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  1. Ο/Η ΓΕΩΡΓΕΛΛΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ λέει:

    ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ…..Η ΒΡΙΣΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!!!!!!Η ΒΡΙΣΑ ΖΕΙ!!!!!

    • Ο/Η ΚΩΝ/ΝΟΣΣ ΚΩΣΤΑΣ λέει:

      Όλα αυτά είναι εξαιρετικά, αλλά είναι ολοφάνερο ότι για το επόμενο βήμα χρειάζεται η δημιουργία ενός πλήρους φακέλου με την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομικοτεχνική κατάσταση και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Επίσης η συμπλήρωση του φακέλου με φωτογραφίες από επαγγελματία φωτογράφο ( τώρα ), και τα έξοδα της φωτογρά-φισης να πληρώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Ο φάκελος αυτός πρέπει να γίνει από το Δήμο ή την Περιφέρεια και από άτομα με ειδική γνώση, ώστε η υποβολή του φακέλου αυτού στην ΕΟΚ να μπορεί να έχει ανταπόκριση. Αλλιώς……θα μείνουμε με την πίκρα των συναισθημέτων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.