Πολύ καλό το πρωινό μέρος της γιορτής

Πολλά θετικά στοιχεία είχε το πρωινό μέρος του πανηγυριού φέτος.

Κόσμος πολύς, όπως τον θυμόμαστε κάποτε, φυσικά δεν υπάρχει. Γιώργος Μανώλας όπως τον ζήσαμε δεν υπάρχει.

Υπάρχει όμως ένα ενεργότατο τοπικό συμβούλιο το οποίο άμεσα ή έμμεσα εμπλέκεται και με το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου τον οποίο -μαζί με άλλα νέας ηλικίας μέλη- τον έχει ενεργοποιήσει.

Φέτος  ήταν η πρώτη χρονιά που  Δήμαρχος Λέσβου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις. Ο Σπύρος Γαληνός συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αμπουλό και παρέμειναν μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων. Παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής μας Δημήτρης Αλεξίου και Στρατής Καραγεωργίου.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας έγινε η  περιφορά της εικόνας των Αγίων με τα καθιερωμένα αγγελάκια, τα κορίτσια με τα ανθοκάνιστρα, τα αγόρια με τα λάβαρα και την μπάντα των νέων του χωριού, που κάθε φορά που ακούγεται φέρνει στο νου μας τον μεγάλο τους Δάσκαλο, τον μοναδικό Δημήτρη Βογιατζή.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε στον Πλάτανο  καφές στους επισήμους καθώς και βουτήματα και πλατζέδα σε όλους τους παρευρισκόμενους, φτιαγμένα από τα χέρια των κυριών του Συλλόγου.

Ακολούθησε το τμήμα της Αγίας Παρασκευής από τη σχολή χορού  του Αρίωνα Μυτιλήνης παρουσιάζοντας εξαιρετικό θέαμα. Αξίζει να τονιστεί ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η παρουσία χορευτικού καθώς ο κοντινός μας “Μπάλος” (Πολιχνίτος) και το χορευτικό του Μολύβου που είχαν έρθει πέρσι δεν μπορούσαν φέτος, ούτε το Αναγνωστήριο της Αγιάσου.

Ακολούθησαν παιδικοί αγώνες δρόμου οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Γιώργου Μανώλα.

Όλα έγιναν με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Τα προβλήματα στη διοργάνωση ήταν υπαρκτά αλλά από τα λάθη του μαθαίνει όποιος αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε την επόμενη φορά να γίνουν όλα καλύτερα.

Τα παιδιά του κ. Αγκοπιάν (σχολή χορού Αρίων) από την Αγία Παρασκευή καταχειροκροτήθηκαν!

Στη σελίδα στο fb του Κωστή Κωστάκη, ο οποίος φαίνεται στο βάθος να βιντεοσκοπεί, θα δείτε, ως συνήθως, περισσότερες εικόνες.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.