Καλό μήνα!

Όμορφη η φετινή Πρωτομαγιά στα λουλουδιασμένα Βατερά! Αρκετός κόσμος στα καταστήματα, λίγοι σχετικά οι τολμηροί στη θάλασσα!

Και του χρόνου!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Καλό μήνα!

  1. Ο/Η ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΙΟΣ λέει:

    Απόσπασμα απο την συνέντευξη στην Καθημερινή της αντιδημάρχου τουρισμού της Αστυπάλαιας

    Αστυπαλιώτικη ρουτίνα. Πώς θα την περιγράφατε σε κάποιον που δεν έχει επισκεφτεί το νησί;

    Οταν πρωτοέρχεται κάποιος στο νησί έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε έναν ήρεμο και γαλήνιο προορισμό και δεν περιμένει πολλά από τη νυχτερινή ζωή. Από το πρώτο βράδυ όμως συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί ξαφνικά τα άδεια σοκάκια γεμίζουν με κόσμο, ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται μια παρέα και γλεντούν μαζί μέχρι το πρωί υπό τους ήχους παραδοσιακών και μη μουσικών επιλογών. Εχει κάτι μοναδικό η Αστυπάλαια: έχει τη δύναμη να ρουφήξει τον ταξιδιώτη, να τον αποκόψει από τα βάρη και τις σκέψεις που κουβαλάει και να τον εντάξει σχεδόν αυτόματα στη ρουτίνα της. Αυτό το χαλαρό πρόγραμμα το υιοθετούν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ντόπιοι: θα πέσουν για ύπνο μετά την παραλία και θα ξυπνήσουν το βράδυ για να βγουν για το ποτό τους. Η νυχτερινή ζωή, πάντως, κινείται στο πλαίσιο σεβασμού του νησιού, χωρίς υπερβολές. Δεν δονείται το νησί από τα μπάσα και τη δυνατή μουσική.
    (Σημείωση σχολιαστή: Δώστε προσοχή στην τελευταία πρόταση. Για ποιό σεβασμό μπορούμε να μιλήσουμε στον τόπο μας . Οι δονήσεις στα ουράνια. Κοιμάμαι 5 χιλιόμετρα μακρύτερα απο το επίκεντρο της “αναπτυξης” και το ηχητικό κύμα τρίζει τα τζάμια.)
    Θεωρείτε τα πανηγύρια μέρος της τουριστικής καμπάνιας; Είναι εμπειρία που θέλουν να ζήσουν οι τουρίστες;

    Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα παραδοσιακά πανηγύρια που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι, όπως του Αγίου Παντελεήμονα, του Χριστού και φυσικά το πανηγύρι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που γίνεται στο Κάστρο τον Δεκαπενταύγουστο. Νομίζω πως αυτό είναι που αναζητά ο επισκέπτης: το παραδοσιακό και το αυθεντικό γλέντι.

  2. Ο/Η φ λέει:

    Αυτά στην αναχρονιστική και αντιτουριστική Αστυπάλαια. Στα Βατερά υπάρχει ανάπτυξη.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αν δεν νιώσει ο άλλος τα Ντεσιμπέλ στο Αίμα του Βρε πως θα καταλάβει ότι είναι Ζωντανός?? Τα Βατερά δίνουν Ζωή!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.