Βελτιώσεις στα Μελαντά και άλλα!

Για πρώτη φορά φέτος ο χωματόδρομος που οδηγεί στο Μετόχι του Αγίου Γεωργίου στα Μελαντά από το Δαμάντρι και πάνω είναι πολύ καλά στρωμένος, έτσι ώστε και τα μικρά επιβατηγά αυτοκίνητα να μπορούν να περάσουν χωρίς πρόβλημα.

Επίσης στο χώρο έξω απ’ το Μετόχι είδαμε στημένη μια πολύ μεγάλη τέντα για προστασία από τον ήλιο και πολλά τραπεζάκια με καθίσματα από κάτω για τους προσκυνητές μιας και στο εσωτερικό -χτες βράδυ- τα καζάνια έβραζαν. Μόνο που φέτος με τον καιρό που έχουμε μπορεί πολλοί να επιδιώκουν να βρεθούν στον ήλιο!

Ένα ακόμα στοιχείο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι σε ένα τμήμα του Εσπερινού ψάλλονταν τροπάρια που αναφέρονταν ειδικά στον Άγιο Γεώργιο στα Μελαντά, στη θέση του και στην επίδραση του στην τοπική κοινωνία. Σε έναν ύμνο γίνονταν αναφορά ακόμα και στην Δημητρούλα, τη γυναίκα που με αφοσίωση υπηρέτησε το εκκλησάκι και τον Άγιο. Ύμνοι γραμμένοι από επιστήμονα που τα τελευταία χρόνια απόκτησε δεσμούς με την περιοχή μας.

Εδώ στο χωριό το δεκαπενθήμερο των εορτών του Πάσχα έκλεισε με μουσική στον Πλάτανο και γεμάτα όλα τα καταστήματα. Η μουσική στο δρόμο και οι θαμώνες μέσα! Μάλιστα μάθαμε ότι αργά το βράδυ παρέα με εορτάζοντα κάλεσε γνωστό μπουζουκτσή της περιοχής για να συνεχίσει το γλέντι.

Είχαμε και μια εκτός προγράμματος προσφορά εξ ύψους: τέσσερα χιλιοστά βροχή έπεσε αργά τη νύχτα …χωρίς να το περιμένουμε.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.