Συνεχίζονται με επιτυχία

Ένα μήνα σχεδόν μετά την πρόσκληση της Βιβλιοθήκης του χωριού μας για την εγγραφή νέων μελών και οι εγγραφές συνεχίζονται με …απροσδόκητη επιτυχία. Ήδη έχουν γραφτεί πενήντα δυο νέα μέλη τα οποία μαζί με τα 32 ιδρυτικά ανεβάζουν ήδη τον αριθμό των μελών σε 84. Και υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να γραφτούν αλλά δεν έτυχε ακόμα να την υλοποιήσουν. Φυσικά υπάρχει και η μεγάλη δεξαμενή των χωριανών μας της Αθήνας, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού που πιστεύουμε ότι θα δυναμώσουν το δέντρο αυτό της πνευματικής δημιουργίας στο χωριό μας.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη έχει εδραιωθεί ως πνευματικό εργαστήρι το οποίο απλώνει τις δραστηριότητές του σιγά σιγά αλλά σταθερά. Φέτος για πρώτη φορά στο φάσμα των δραστηριοτήτων της μπήκαν και οι ενήλικες τόσο με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όσο και με τα μαθήματα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης φέτος για πρώτη φορά, με τον διαγωνισμό της Φιλαναγνωσίας, η Βιβλιοθήκης μας απευθύνθηκε στα παιδιά έξω απ’ τα όρια της ευρύτερης περιοχής μας.

Για να συνεχίσει η Βιβλιοθήκη την προσπάθειά της έχει ανάγκη τη διπλή στήριξη των χωριανών και των φίλων του χωριού μας: Στήριξη με τη συμμετοχή στη λειτουργία της. Στήριξη από νέους ανθρώπους που πρέπει να στελεχώσουν τα όργανά της (Διοικ. Συμβούλιο, Εξελεγκτική επιτροπή, Επιτροπή λειτουργίας της Βιβλιοθήκης) αλλά και να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας. Ακόμα και να καταθέσουν τις νέες και προοδευτικότερες ιδέες τους. Είναι τεράστιο λάθος να εγκλωβιστεί η Βιβλιοθήκη σε μια μικρή ομάδα προσώπων. Αυτό θα οδηγήσει σίγουρα στην αδρανοποίησή της. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στους νέους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκρισή τους. Επίσης η Βιβλιοθήκη χρειάζεται την οικονομική στήριξη όλων. Με την επικείμενη αγορά του νέου κτιρίου αυξάνονται πολύ τα πάγια έξοδά της. Αλλά αυτά θα αναφερθούν όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται το νέο κτίριο.

Επαναλαμβάνουμε σήμερα την πρόσκληση για την εγγραφή νέων μελών μέχρι τέλους Μαρτίου για να έχουν το δικαίωμα τα νέα μέλη να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου. Επίσης καλούμε και όσα απ’ τα ιδρυτικά μέλη δεν έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά να …σπεύσουν.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.