Κάτι κινείται για τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας

Πριν από κάποιο διάστημα (10 Ιανουαρίου) είχαμε επισημάνει με άρθρο μας με τίτλο “Παραπαίει η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας” την συνεχή υποβάθμιση της Συλλογής με κίνδυνο ακόμα και το κλείσιμό της αλλά και την αδιαφορία των τοπικών παραγόντων σε σχέση μ’ αυτήν. Είχαμε μάλιστα διατυπώσει και την προσωπική γνώμη ότι με δεδομένη την αδιαφορία του Πανεπιστημίου της Αθήνας η Συλλογή θα πρέπει να αποδεσμευτεί απ’ αυτήν.

Συμπτωματικά  στη συνέχει είδαμε κάποιες ενέργειες φορέων που ίσως κάτι καλό φέρουν. Συγκεκριμένα το τοπικό συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και έστειλε μια επιστολή στο νέο διευθυντή του Μουσείου, κοινοποιώντας την στο Δήμο και στην Περιφέρεια, αποσπώντας την υπόσχεση του Διευθυντή ότι θα ασχοληθεί με το θέμα. Σχεδόν την ίδια μέρα και ανεξάρτητα η Περιφερειάρχης είχε στείλει μια επιστολή για το θέμα στον Πρόεδρο του Γεωλογικού Τμήματος του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα ο Σύλλογος των βρισαγωτών της Αθήνας είχε έλθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καρακίτσο, νέο διευθυντή της Συλλογής, και κλείστηκε ένα ραντεβού που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και άλλων σχετικών καθηγητών του Πανεπιστημίου. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να γίνει και μια δεύτερη για να παρουσιάσει το ΕΚΠΑ τις προτάσεις του για τη Συλλογή.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χτες και ήταν τριμερής: Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Βρισαγωτών και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου. Για τη συνάντηση αυτή μας ενημερώνει το παρακάτω κείμενο που μας έστειλε ο Σύλλογος της Αθήνας.

  Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ KAΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ύστερα από ενέργειες του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας και τις πρώτες συνεννοήσεις με τον νέο διευθυντή της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας καθηγητή Βασίλειο Καρακίτσο και άλλους καθηγητές της Σχολής, έγινε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνάντηση αφορούσε το παρόν και το μέλλον της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας και των επιστημονικών ερευνών στην περιοχή μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Νικόλαος Βούλγαρης και ο νέος διευθυντής της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας καθηγητής Βασίλειος Καρακίτσος, όπως επίσης καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά με τη Λέσβο.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία παρευρέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας.

Ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας.

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος δεν περιορίστηκε στη έκθεση των προβλημάτων, αλλά παρουσίασε πολύ ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες προτάσεις για τη συνέχιση των επιστημονικών ερευνών, την αναβάθμιση της Συλλογής αλλά και της περιοχής. Την παρουσίαση έκανε η δρ. Δήμητρα Ματσούκα. Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε και την τοποθέτηση της κας Καλογήρου όσον αφορά τις δυνατότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί στις λεπτομέρειές τους τις προτάσεις του για το άμεσο μέλλον, για να εξεταστούν οι δυνατότητες υλοποίησής τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα Περιφερειάρχη, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στη συνάντηση για τον χρόνο που διέθεσαν και το ενδιαφέρον που έδειξαν. Ευελπιστούμε ότι αυτό το νέο ξεκίνημα θα φέρει και ουσιαστικά αποτελέσματα. Εμείς και όλη η κοινότητά μας είναι βέβαιο πως θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, με όσα μέσα διαθέτουμε.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Κάτι κινείται για τη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πολυ καλη η ειδηση για το μουσειο,
    Ομως εχουμε να σας πουμε μια εμπειρια μας μετα απο επισκεψη μας στο μουσειο της Βρισας η οποια δεν κατεστη δυνατη,
    Επισκεπτηκαμε το μουσειο μαζι με τα παιδια μας και η εικονα που αντικρισαμε στην εισοδο ηταν αποτρεπτικη υπηρχε ελευθερο ενα σκυλι μαρκας πιτπμπουλ με το φαι του και το νερο του μπροστα συην πορτα,οπως καταλαβαινεται φυγαμε απο φοβο μην μας επιτεθει,ειναι αυτη εικονα για το μουσειο???????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.