Τουρνουά σκακιού 2016-17

sima_vivl_smallΗ Βιβλιοθήκη Βρίσας «Κ. Τσέλεκα -Α. Νικέλλη» διοργανώνει και φέτος τουρνουά σκακιού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δυο ηλικιακές κατηγορίες:
Α. Μαθητές Δημοτικού Σχολείου (ηλικίας μέχρι 12 ετών)

Β. Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. (ηλικίας από 13-18 ετών)

Στους αγώνες καλούνται να λάβουν μέρος παιδιά από όλη την περιοχή μας. Στην κατηγορία των μαθητών του Δημοτικού σχολείου οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δυο ομίλους, έναν στη Βρίσα και έναν στον Πολιχνίτο  σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία Βρίσας και Πολιχνίτου. Οι δυο πρώτοι από τον όμιλο Πολιχνίτου με τους αντίστοιχους δυο από το όμιλο της Βρίσας θα δώσουν την τελική τετράδα η οποία θα αγωνιστεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης στη Βρίσα. Στην κατηγορία Γυμνασίου-Λυκείου οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Βιβλιοθήκη.

Αναλυτικά οι όροι διεξαγωγής του τουρνουά

.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Βρίσα στη Βιβλιοθήκη. Στον Πολιχνίτο για τη κατηγορία του Δημοτικού σχολείου οι δηλώσεις θα γίνονται στο Διευθυντή του σχολείου κ. Καλαθά και των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στην καθηγήτρια Πληροφορικής κα Μητσιώρη. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 20 Δεκεμβρίου και οι αγώνες θα διεξαχθούν μετά τις 10 Ιανουαρίου 2017. Μέχρι τότε θα διεξάγονται μαθήματα σκακιού και αγώνες προπόνησης.
Στο επίπεδο του Δημοτικού Σχολείου οι αγώνες σε κάθε όμιλο θα διεξάγονται με το σύστημα νοκ άουτ με δυο νίκες ανάμεσα στα ζευγάρια που θα προκύψουν με κλήρωση. Έτσι με διαδοχικές κληρώσεις και αγώνες θα προκύψουν ο νικητής του ομίλου και ο φιναλίστ που θα μετάσχουν στην τελική τετράδα.
Οι αγώνες της τελικής τετράδας θα διεξαχθούν στο χώρο της Βιβλιοθήκης Βρίσας με το σύστημα «πουλ» δηλαδή όλοι θα δώσουν αγώνες μεταξύ τους και θα βαθμολογούνται με 1 βαθμό για κάθε νίκη και μισό βαθμό για την ισοπαλία. Με βάση την τελική βαθμολογία θα γίνει η κατάταξη και θα προκύψει η σειρά των νικητών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αυτή θα λύνεται με αγώνες νοκ-άουτ (ένας αγώνας) Οι αγώνες της τετράδας θα γίνονται με χρήση χρονομέτρου. Ο χρόνος για κάθε μια κίνηση και ο συνολικός χρόνος κάθε αγώνα θα οριστούν πριν αρχίσουν οι αγώνες.
Οι δυο πρώτοι νικητές της κατηγορίας του Δημοτικού σχολείου θα συμμετάσχουν και στους αγώνες της κατηγορίας του Γυμνασίου –Λυκείου.

Στην κατηγορία Γυμνασίου-Λυκείου με αγώνες νοκ άουτ  θα προκύψει η τετράδα και στη συνέχεια με το σύστημα «πουλ» θα αναδειχτούν ο νικητής και ο φιναλίστ. Υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι απ’ τους αγώνες της Α΄ φάσης και σ’ αυτή την κατηγορία να διεξαχθούν στον Πολιχνίτο.

Έπαθλα

Στον νικητή κάθε ομίλου στην κατηγορία του δημοτικού σχολείου καθώς και στον νικητή της κατηγορίας Γυμνασίου-Λυκείου θα δοθεί από ένα tablet. Ενώ στους φιναλίστ θα δοθούν βιβλία και γραφική ύλη. Επιπλέον θα δοθεί από ένα tablet (μικρότερης αξίας) με κλήρωση ανάμεσα σε όσους έχουν σημειώσει μια τουλάχιστον νίκη στους αγώνες (δηλαδή έχουν περάσει στη δεύτερη τουλάχιστον φάση ύστερα από διεξαγωγή αγώνα) ανεξάρτητα από κατηγορία, ξεχωριστά σε όσους διαγωνίστηκαν στη Βρίσα και ξεχωριστά για τον Πολιχνίτο.
Στους τελικούς νικητές της τετράδας θα απονεμηθούν μόνο τιμητικά μετάλλια (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο). Όλα τα έπαθλα θα συνοδεύονται από έντυπο δίπλωμα νίκης και σε όλους όσους συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό ενθύμιο συμμετοχής.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.