Σε μια διαφημιστική καμπάνια του νησιού μας και πάλι απουσιάζει η ευρύτερη περιοχή μας. Η διαφημιστική προβολή έγινε με συνεργασία της Περιφέρειας και του ΕΟΤ με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό και είχε ως προϊόν ένα ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί τον Φεβρουάριο στη ιταλική τηλεόραση.
Δείτε σε δημοσίευμα του lesvosreport.gr τις περιοχές που επισκέφθηκε η δημοσιογράφος (και θα προβληθούν) καθώς και τους φορείς που χρηματοδότησαν το έργο αυτό της προβολής του νησιού μας.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων της δημοσιογράφου τυλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος περιηγήθηκε στις περιοχές της Μυτιλήνης, της Ερεσού, του Σιγρίου, του Μολύβου, της Πέτρας, της Σκάλας Συκαμνιάς, του Πλωμαρίου, της Καλλονής, της Αγίας Παρασκευής και της Αγιάσου. Επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους καθώς και το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Terriade, καθώς και αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπως τα Κάστρα Μολύβου και Μυτιλήνης, την Παναγιά Γλυκοφιλούσα, κλπ.. Γνώρισε τις παραλίες του νησιού, τον υγρότοπο της Σκάλας Καλλονής και τη διαδικασία παραδοσιακής αγγειοπλαστικής στην Αγιάσο.
Η δημοσιογράφος έμεινε έκπληκτη από τις εναλλαγές και την ποικιλομορφία του τοπίου που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Ξεχώρισε ως πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά στη Λέσβο τόσο το Απολιθωμένο Δάσος όσο και το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade με τα εντυπωσιακά του εκθέματα. Την ενθουσίασε η αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας και των ξεχωριστών προϊόντων του νησιού όπως το λαδοτύρι, οι ελιές, τα θαλασσινά, κλπ.
Σημαντική ήταν η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade για την παροχή αδειών και τη συνοδεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους press trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Η δαπάνη της φιλοξενίας καλύφθηκε από τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και από χορηγίες που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου (Ξενοδοχείο Αφροδίτη, Psammos Apartments, Ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο και τα εστιατόρια “Σουλάτσο” και “Le Grande Bleu”).
Απορούμε, δεν υπήρχε κανένας στην Περιφέρεια (και ιδιαίτερα η συντοπίτισσα Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου) να παροτρύνει να συμπεριληφθεί και η περιοχή μας;
Απορούμε, οι επαγγελματίες της περιοχής μας δεν αισθάνονται την ανάγκη της δημιουργίας ενός ισχυρού φορέα προβολής του τόπου μας που να έχει φωνή και να ακούγεται;
Απορούμε, όλοι το παξιμάδι το θέλουμε βρεγμένο;
παντα τα ιδια .
συνεχως μασ ριχνουν.
θελουν λαδωμα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε
ξυπνηστε
υπάρχει και πολιτικός από τον Πολιχνίτο που έπρεπε να ενδιαφερθεί
Πριν σαραντα χρονια ο τζειμς παρις ειχε κανει μια ταινια με τιτλο ΓΙα μια χοφτα τουριστριες ηαπαντηση ειναι εκει στιν ταινια ηταν οι βρισαγωτες βογιατζης με το κλαρινο το μιχαλελ με το σαντουρι λιναρδης με το βιολι και ο ηρακλης με το ακορντεον και οιβγεναδες