Το πανηγύριτων Βατερών! (με συμπλήρωση)

Του Προφήτη Ηλία αύριο.Του Αγίου Ηλία, εκλαϊκευμένα. Τ’ αγιού Λια, απλοποιημένα Τα Γιούλια , μονολεκτικά. Το βασικό πανηγύρι των Βατερών που για δεκαετίες σηματοδοτούσε την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου για τους βρισαγώτες παραθεριστές των Βατερών.

Scan_Pic0160

Στο πανηγύρι τα «Γιούλια» το 1956 το πρώτο λεωφορείο της περιοχής μας κατεβαίνει μέχρι την παραλία. Ευκαιρία λοιπόν για την παρέα που έτυχε να το έχει ως φόντο να αποτυπώσει την παρουσία της στο σημαντικότατο αυτό γεγονός. Κ. Χατζηαντωνίου και Κ. Νικέλλης με τις συζύγους τους και οι κοπέλες του Αγ. Κων/νου Μαρίτσα, Ρηνούλα και Ζορζέτα

Γέμιζε η αμμουδιά παρέες! Κι αν ήταν φεγγαράδα(όπως σήμερα) , σκέτη μαγεία! Κι αν φυσούσε μελτεμάκι (όπως σήμερα) γέμιζαν τα χράμια και τα κεφτεδάκια …άμμο.

Και φέτος το πανηγύρι μας προβλέπεται να είναι πολύ καλό. Οι ζωντανές μουσικές θα περιμένουν τους προσκυνητές να κατεβούν απ’ το εκκλησάκι για να ξεκινήσουν. Το …απόκτημα των τελευταίων χρόνων του πανηγυριού είναι οι ιππείς! Μάλιστα έρχονται ιππείς κι απ’τα γειτονικά χωριά.

Καλή διασκέδαση σεόλους!!!

Στη φωτογραφία υπάρχει και ένα λεβεντόπαιδο το οποίο κοιτάζει το φακό λέγοντας: κι εγώ είμαι εδώ, ο Γιώργος Χ#Αντωνίου!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.