Η έλλειψη παιδικής χαράς και οι συνέπειές της

Η παιδική χαρά στο χωριό έχει κλείσει εδώ και 2 χρόνια. Από τη σελίδα μας έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο θέμα αυτό. Τα παιδιά του χωριού δεν έχουν που να παίξουν, που να  εκτονωθούν, που να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους. Και η επικοινωνία σήμερα γίνεται από κοντά αλλά και μέσω fb. Τα παιδιά των επισκεπτών του χωριού μας -ιδιαίτερα το καλοκαίρι- δεν έχουν ένα χώρο με ελεύθερο Wi-fi για την επικοινωνία τους.

Δεν βλέπουμε να γίνεται καμιά κίνηση για να ικανοποιηθούν οι βασικές αυτές ανάγκες των παιδιών. Δεν ακούγεται τίποτα και από κανένα για το πρόβλημα της έλλειψης παιδικής χαράς. Μάθαμε ότι δεν μπορεί να γίνει μέσα στο χώρο της Αγροτολέσχης διότι θα πρέπει να μην εμποδίζεται η ορατότητα στο χώρο της παιδικής χαράς.

Στο χωριό αγοράστηκε ένας χώρος για πάρκινγκ που δεν χρησιμοποιείται γα το σκοπό αυτό, ο οποίος έχει πρόσβαση σε δρόμο από δυο αντίθετες πλευρές. Ας αποκοπεί ένα κομμάτι του και ας γίνει ένα υποτυπώδες μικρό γηπεδάκι. Ας μπουν στην άκρη -αν είναι εφικτό- και δυο όργανα παιδικής χαράς. Ας τοποθετηθουν και δυο μεγάλα φωτιστικά στις υπάρχουσες κολώνες της ΔΕΗ.

Ας τοποθετηθεί σε ένα χώρο του ισογείου της Αγροτολέσχης μια σύνδεση ίντερνετ (νομίζω 14 € το μήνα) που θα υποστηρίζεται απο τον εθελοντικό κουμπαρά ώστε να μπορούν τα παιδιά να μένουν στο διάδρομο (ή το καλοκαίρι που κλείνει ο δρόμος και στα πεζοδρόμια) για να έχουν επικοινωνία. Ας νοιαστούμε και για τα παιδιά. Αξίζει τον κόπο!

Η Βιβλιοθήκη έχει ελεύθερο το ίντερνετ -με χρονοδιακόπτη κλείνει τις βραδινές ώρες-για να καλύψει μια απ’ τις ανάγκες των παιδιών. Αυτό εξυπηρετεί και ενήλικες. Αυτό όμως δημιουργεί και παρενέργειες. Συγκεκριμένα ο χώρος κοντά στη Βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά. Εκεί παίζουν μπάλα, εκεί ρίχνουν δυναμιτάκια, εκεί μαλώνουν, εκεί επιδεικνύουν τα άλογα και τα σκυλιά τους. Ενοχλούν τους γείτονες σε μεγάλο βαθμό. Ενοχλούν και τη βιβλιοθήκη. Ένα φυτό που έχουμε φυτεύσει  έχει υποστεί τα πάνδεινα. Και όλα αυτά δίπλα σε τρεις κουβάδες αποριμμάτων που δυστυχώς δεν “μπορεί” κανένας να μετακινήσει!

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ββλιοθήκη δεν έχει καμιά ευθύνη και αρμοδιότητα για το τί γίνεται έξω απ’ το χώρο της. Άλλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και εμείς εκφράσαμε κάποιες προτάσεις.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.