Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει για το νέο τρόπο λειτουργίας της

sima_vivl_smallΣε λίγες μέρες κλείνουν τρία χρόνια από τότε που η επιτροπή λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του χωριού άρχισε το στήσιμο και τη λειτουργία της. Στο διάστημα αυτό η Βιβλιοθήκη λειτούργησε με έναν ορισμένο τρόπο και ανέλαβε κάποιες πρωτοβουλίες αποκτώντας έτσι μια σημαντική εμπειρία για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη στις συνθήκες και με τα δεδομένα του χωριού μας.
Με βάση όλα αυτά η επιτροπή λειτουργίας της Βιβλιοθήκης αποφάσισε να ανασχεδιάσει από τον Οκτώβριο τον τρόπο λειτουργίας της.
Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση στο χώρο της 4-5 θεματικών ενοτήτων τις οποίες θα παρακολουθούν μόνο όσα παιδιά εγγραφούν από την αρχή και παρακολουθούν τακτικά. Δηλαδή παύει (τουλάχιστον κατά την περίοδο λειτουργίας των σχολείων) η ελεύθερη είσοδος και χρήση των υπολογιστών και των επιτραπέζιων παιχνιδιών από τα παιδιά. Η πιο απλά τερματίζονται οι επισκέψεις στη βιβλιοθήκη για «χαβαλέ», όπως δυστυχώς από μερικά παιδιά γίνεται.

Οι θεματικές ενότητες είναι δυνατό να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Για την περίοδο που αρχίζει τον Οκτώβριο στη βιβλιοθήκη θα λειτουργήσουν οι εξής θεματικές ενότητες:
1. Μαθήματα ζωγραφικής για μεγάλα παιδιά
2. Μαθήματα ζωγραφικής για μικρά παιδιά
3. Μαθήματα παραδοσιακής μουσικής
4. Μαθήματα σκακιού για προχωρημένους
5. Μαθήματα σκακιού για αρχάριους
6. Μαθήματα Πληροφορικής (για απόκτηση ECDL) σε προχωρημένους
7. Μαθήματα Πληροφορικής για αρχάριους
Από τα παραπάνω μόνο στα μαθήματα μουσικής θα υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για όσους παρακολουθούν.
Τα μαθήματα ζωγραφικής θα συνεχίσουν να γίνονται με τα παιδιά που συμμετέχουν μέχρι τώρα. Τα μαθήματα μουσικής θα γίνουν με όσους έχουν δηλώσει και μέχρι 10 περίπου άτομα.
Τα μαθήματα σκακιού και Πληροφορικής θα γίνονται σε ομάδες 8 περίπου ατόμων, οι οποίες θα συγκροτηθούν με σειρά προτεραιότητας. Η δήλωση συμμετοχής θα επιβεβαιώνεται από τον γονέα.
Όποιοι δεν παρακολουθούν τακτικά (περισσότερες από μια απουσίες το μήνα) θα διαγράφονται. Όσοι παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων θα διαγράφονται και θα αποκλείονται από την με οποιοδήποτε τρόπο χρήση της βιβλιοθήκης.
Βεβαίως η Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών για να τους παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσουν για τα μαθήματα του σχολείου τους και ιδιαίτερα για την υλοποίηση εργασιών που τους ανατίθενται. Μόνο που θα πρέπει να επικοινωνούν προηγουμένως με τη βιβλιοθήκη τις ώρες λειτουργίας της (τηλ. 2252061000) ή με κάποιο από τα μέλη της επιτροπής για να ρυθμίζεται ο χρόνος συνάντησης.
Επίσης σε καθημερινή βάση η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί ως δανειστική.
Η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει για το νέο τρόπο λειτουργίας της

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο ποια ηλικια τα παιδια μπορουν να κανουν μαθημα μουσικης

  2. Ο/Η Mιχαλης Γρηγοριου λέει:

    Εξαιρετικη πρωτοβουλια και θερμα συγχαρητηρια σε οσους την στηριζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.