Για το νερό που πίνουμε (4)

Η ανακίνηση του ζητήματος γύρω απ’ το νερό που πίνουμε που έγινε απ’ τη σελίδα μας, ύστερα απ’ την παρότρυνση μιας αναγνώστριάς μας, είχε ως αποτέλεσμα να συζητηθεί αρκετά το θέμα και μέσα απ’ τη σελίδα μας αλλά και έξω απ’ αυτή.

Θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

1) Το πρόβλημα με το νερό των πηγών του Αμπελικού που έρχεται μέσα από αμιαντοσωλήνες στη δεξαμενή του χωριού δεν έχει καμιά επίπτωση στην υδροδότηση των Βατερών και του Αγίου Φωκά γιατί αυτοί οι οικισμοί υδροδοτούνται αποκλειστικά από τη γεώτρηση των Βατερών.

2) Το πρόβλημα (αν υπάρχει) δεν είναι τόσο η ύπαρξη των αμιαντοσωλήνων όσο τα σπασίματα και οι επιδιορθώσεις του δικτύου κατά τις οποίες απελευθερώνονται μεγάλες ποσότητες ινών αμιάντου στο νερό και φτάνουν σίγουρα στο στομάχι μας.

3) Στο θέμα του αμιάντου οι αναλύσεις του νερού δεν βοηθούν σε τίποτα διότι δεν έχει συνεχώς μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες αλλά σποραδικά όταν συμβούν τα σπασίματα.

4) Το αν ο αμίαντος που μπαίνει στο στομάχι μας είναι επικίνδυνος ή όχι δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί. Για το λόγο τούτο πρότεινα την παρέμβαση του Συλλόγου της Αθήνας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αυτούς ανήκει η αρμοδιότητα) για να έχουμε αν είναι δυνατό μια υπεύθυνη γνώμη από επιστήμονα που παρακολουθεί από κοντά το θέμα του αμιάντου και είναι ενημερωμένος.

5) Το να ψάχνουμε στο διαδίκτυο να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα δεν είναι ότι καλύτερο αφενός γιατί υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις επιστημόνων και αφετέρου διότι μια επίσημη γνωμοδότηση (ας πούμε του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (ΠΟΥ)) που δημοσιεύτηκε πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια μπορεί σήμερα να μην ισχύει. Εξάλλου η διατύπωση του ΠΟΥ ότι δεν έχει αποδειχτεί η καρκινογέννεση στο πεπτικό σύστημα απ’ τον αμίαντο που καταπίνουμε αφήνει ένα κενό γιατί δεν έχει αποδειχτεί ούτε το αντίθετο (ότι δεν παθαίνουμε τίποτα) Επίσης δεν θεωρώ αξιόπιστες τις σχετικές δημοσιεύσεις που κάνουν εταιρείες διαχείρισης του νερού (όπως η ΕΥΔΑΠ) δότι εκεί υπεισέρχεται και η οικονομική συνιστώσα του προβλήματος. (Ξεχάσαμε τον υπουργό που έτρωγε επειδεικτικά στην κάμερα φράουλες για να μας πείσει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα απ’ την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ;) 

6) Αν δεν μπορέσουμε να έχουμε μια σίγουρη απάντηση ίσως θα ήταν χρήσιμο να βγεί εκτός δικτύου το νερό του Αμπελικού. (Οι πληροφορίες λένε ότι εδώ και κάποιο διάστημα δεν έρχεται καθόλου νερό στη δεξαμενή εξαιτίας των σπασιμάτων)

7) Στην περίπτωση αυτή μένουμε με μια γεώτρηση στο χωριό και μια στα Βατερά χωρίς μάλιστα να μπορεί η μια να υποστηρίξει την άλλη. Αν συμβεί κάτι στραβό το καλοκαίρι τότε θα τρέχουμε όλοι και δεν θα προλαβαίνουμε.(Ειδικά στη γεώτρηση των Βατερών εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος υφαλμύρηνσης του νερού) Επίσης είναι απαράδεκτο να χάνεται στα τζάμπα νερό και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας στο σπασμένο δίκτυο.

8) Επειδή το αίτημα για ολική αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου απ’ το Αμπελικό δεν φαίνεται εύκολο να ικανοποιηθεί στις παρούσες οικονομικές και λοιπές συνθήκες μήπως θα ήταν χρήσιμο να γίνει μια προσπάθεια να αντικατασταθεί ένα μέρος του δικτύου (στα χαμηλότερα σημεία του) όπου γίνονται και τα περισσότερα σπασίματα.

9) Επί δημαρχίας Γιανέλλη έγιναν κάποιες γεωτρήσεις (δεν θυμάμαι που ακριβώς εκτός μια στη Βρωμοπηγάδα, σε απόσταση 200 περίπου μέτρων απ’ το σημείο που χύνονται τα λύματα στο ποτάμι) Δεν έγινε τίποτα για την -όποια- αξιοποίηση κάποιας. Γι αυτό το θέμα δεν είναι να ανοίξει μια καινούρια γεώτρηση αλλά να γίνει το δίκτυο που που θα τη συνδέει με τη δεξαμενή.

10) Το νερό του χωριού μπορεί να μεταφερθεί στα Βατερά αλλά στην παλιά δεξαμενή (στο κτήμα Κ. Πετρά) η οποία όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλη την περιοχή. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια διπλή προσπάθεια: Αφενός να είναι πάντα έτοιμη η μικρή δεξαμενή για την περίπτωση ανάγκης (το μη χείρον βέλτιστο) και αφετέρου να ενωθεί η καινούρια δεξαμενή των Βατερών με αυτή του χωριού με δίκτυο ώστε να μπορεί η μια να γεμίζει από την άλλη (έστω με τη βοήθεια αντλίας)

Υ.Γ. Ίσως στα παραπάνω να υπάρχουν λαθεμένες πληροφορίες ή εκτιμήσεις. Η στήλη είναι ανοιχτή στον καθένα που θέλει να διορθώσει, συμπληρώσει ή καταθέσει μια διαφορετική άποψη. 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

8 απαντήσεις στο Για το νερό που πίνουμε (4)

  1. Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

    Στρατή έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις.
    Δεν είμαστε τεχνοκράτες του θέματος, υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
    1. Οι άλλες γεωτρήσεις έχουν άδεια ανόρυξης και χρήσης νερού?
    2. Το νερό των άλλων γεωτρήσεων είναι κατάλληλο για ύδρευση, και πόσο είναι?
    3. Μπορεί να γίνει μελέτη μερικής αντικατάστασης των αγωγών?
    4. Θα ενωθεί το δίκτυο Βρίσας – Βατερών μέσω υφιστάμενης δεξαμενής ή μέσω νέας?
    Και άλλα πολλά ερωτήματα……. Που αφορούν όμως την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου.
    Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι η Δημοτική αρχή του κυρίου Βουνάτσου, να ασχοληθεί με το θέμα. Να πραγματοποιήσει, έστω και μέρος των ενεργειών που απαιτούνται σήμερα και να προγραμματίσει την μακροχρόνια λύση του θέματος ύδρευσης του χωριού μας.

    Στρατής Καραγεωργίου

  2. Ο/Η ΜΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΑΤΣΙΓΙΝΗΣ λέει:

    Στρατή επί του θέματος έχεις την ευκαιρία να διατυπώσεις ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλκουν την καταγωγή τους απο την ευρύτερη περιοχή της Βρίσας ,και του Πολιχνίτου,και με κοινή σας δήλωση να δεσμευτήτε ότι θα κάνετε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε επαρκής λύση του προβλήματος.
    Πραγματικός ρόλος της αντιπολίτευσης ,είναι η συνεργασία με αυτούς που διοικούν,και η διατύπωση -ΔΗΜΟΣΙΑ-εφικτής λύσης.

  3. Ο/Η Metaxia Cossis λέει:

    Geia sou Strati.
    Na se euxaristisw gia tin kathimerini enimerwsi pou mas parexeis kathe mera [Katw apo ton PLATANO]. Mas exei gine pia seinitheia kathimerini prin asxolithoume me otidipote allo pinontas ton kafe mas to prwi diavazontas ta nea apo to xwrio. Kai etsi viwnome kai emeis oi xenitemenoi pairnodas meros noera apo ta gegonota tou xwriou mas. Na eistai oloi kala kai panta me ygeia.
    Epeisis mathame kai apo alli pigi oti to xwrio mas exei mia polu kali kai
    proodeutiki proedro pou edw kai ena xrono peripou dimiourgise polles
    dimosies Toualetes [OLA TA SOKAKIA EINAI DIATHESIMA] guro apo ton
    Platano. Tha enthousiastoun vlepete to kalokairi oi xenoi pou to episkeptonai
    to xwrio me tin diafora oti i KYRIA PROEDROS xehasai na onomasei
    poia einai ta Andrika kai poia ta Gunaikeia……..Den grafw tipota allo….ta enno
    oumena paralloipontai mono ena megalo AISXOS AISTHANOMAI.
    To kalo panta amoivetai . Gia auto to paron thema to proothisa se filous
    Mutilinious kai mi USA AUSTRALIA KAI KANADA.
    EUXARISTW POLY STRATI .Dwste tis ta sunxaritiria mou.

  4. Ο/Η ΑΝΑΔΑΞ λέει:

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΩΣΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ,ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΩΣΣΗ ΑΓΝΟΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΒΗΣΕ.
    ΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΩΣΣΗ …..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΒΗΣΕ.ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΑ Κ. ΚΩΣΣΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ .
    Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ.ΚΩΣΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΛΛΟΣ.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ ΕΘΕΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Κ. ΚΩΣΣΗ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 13ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ” ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ.
    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    Ο ”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ”ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ- ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ- ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ.
    Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ Κ.ΝΙΚΕΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ,Κ. ΒΑΣΣΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ Κ. ΝΙΚΕΛΛΗ ΣΤΕΛΙΟ.
    ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΑΣ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΄΄ΜΟΙΡΑΙΟΥΣ” ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΛΗ.

  5. Ο/Η ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΔΑΞ(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ)

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ Η
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΗΚΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ

    ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΟΥΝΑΤΣΟ
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΣΟΚΑΚΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ

  6. Ο/Η Kωστάκης Κώστας λέει:

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ! ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΝΑΤΣΟ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  7. Ο/Η ΑΝΑΔΑΞ λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΦΑΛΟΥΚΟ
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΟΚΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ”ΚΑΤΟΥΡΛΟΥΣΟΚΑΚΟΥ”.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ”ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”ΟΠΩΣ ΛΕΣ ,ΟΤΙ ΕΦΕΡΕ Ο”ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”.
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ”ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΕΠΙΜΕΝΩ,ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ…….ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
    ΑΑ……..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ”ΕΚ ΥΨΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ” ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ”ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΗΙΝΑ”.

  8. Ο/Η ΚΑΦΑΛΟΥΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΔΑΞ( Η ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΑ)
    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
    ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ
    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
    ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΙΚΕΛΛΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ
    Α.ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ
    Β.ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

    ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΙΣΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

    ΕΙΔΕΣ ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ
    ΟΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.