Παράπλευρες απώλειες απ’ την άνοδο της τιμής του πετρέλαιου

Η μεγάλη άνοδος της τιμής του πετρέλαιου θέρμανσης φέτος οδήγησε πολλούς και στις πόλεις και στα χωριά να στραφούν σε άλλα μέσα θέρμανσης. Ενεργειακά τζάκια, καυστήρες με πέλετς και ξυλόσομπες έγιναν της μόδας. Χώρια που άνοιξαν και λειτουργούν και τα τζάκια που είχαν πολλά σπίτια και που μέχρι τώρα είχαν περισσότερο υποβοηθητικό ή και διακοσμητικό ρόλο.

Υπήρξαν όμως και παράπλευρες απώλειες. Μια απώλεια μεταδόθηκε χτες με ανακοίνωση μέσω των μεγαφώνων της κοινότητας με την οποία  χωριανός μας καλούσε όποιον πήρε την ξυλόσομπα έξω απ’ το σπίτι του να την πάει πίσω!!!

Μεγαλύτερο όμως -και καθόλου για πλάκα- είναι αυτό που συμβαίνει με κάποιους “ξυλοκόπους”. Ναι, η μεγάλη ζήτηση για ξύλα (και για το χωριό αλλα και για Μυτιλήνη-Αθήνα) έχει κάνει επικερδές το εμπόριο των ξύλων. Κάποιοι όμως από αυτούς που ασχολούνται με αυτό πηγαίνουν και κόβουν ελιές -από τη ρίζα ή από τη σταύρωση- και παίρνουν τα ξύλα από ξένα κτήματα. Προτιμούν κτήματα που έχουν δέντρα με μεγάλα ξύλα. Κάθε τόσο ακούς στο καφενείο να λένα τέτοια περιστατικά. Προσωπικά δεν μου έτυχε να δω με τα μάτια μου κάποιο απ’ αυτά. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.