Λεσβιακό ημερολόγιο 2015

αρχείο λήψης (1)Στο λεσβιακό ημερολόγιο του 2015 το οποίο  (όπως κάθε χρόνο) εκδίδει η “ΑΙΟΛΙΔΑ”, με επιμέλεια του φιλόλογου καθηγητή Παναγιώτη Σκορδά, υπάρχουν τρία άρθρα με ειδικό ενδιαφέρον γα την περιοχή μας:

1. Κείμενο  που υπογράφει ο Γιώργος Αλβανός, δάσκαλος από τα Βασιλικά, και αναφέρεται στον “Βασιλικιώτη  διαπρεπή εκπαιδευτικό και ιστορικό συγγραφέα” Δημήτριο  Προκοπίου Μαντζουράνη.

2. Κείμενο του γνωστού και πολυγραφότατου μελετητή των λεσβιακών γραμμάτων Κώστα Μίσσιου με τίτλο ”  Ανέστης Μυράκτιος. Ένας, παντελώς, ξεχασμένος Βρισαγώτης συγγραφέας” Πρόκειται για τον Βρισαγώτη Ανέστη Λιβιέρη, συγγραφέα του μυθιστορήματος “Υγροί τάφοι”, για τον οποίο έχουμε αναφέρει παλιότερα στη σελίδα μας.

3. Το τρίτο κείμενο έχει ευρύτερο λεσβιακό ενδιαφέρον αλλά υπογράφεται από τον Πολιχνιάτη γιατρό και ιστοριοδίφη Σάββα Κ. Κωφόπουλο με τίτλο: “Λεσβιακές αρχαιότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης¨ 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.