“Μπέστε σκύλοι αλέστε και…”

Πριν λίγες μέρες είδαμε ανεβασμένες στο facebook τις παρακάτω φωτογραφίες από τον κ. Στρατή Μουφλουζέλλη μαζί με το εξής κείμενο:

“Κυριακή 15 Φεβρουαρίου σήμερα με Άγγελο Πάσκο επισκεφθήκαμε το ελαιοτριβείο Βρίσας . Οι ψηλοί τοίχοι που το περιβάλουν , οι κλειδωμένες πόρτες και η καλής κατασκευής σκεπή κράτησαν το χρόνο απέξω !!!
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!!
2 ΜΗΧΑΝΕΣ HERFORD 40 ΑΛΟΓΑ Η ΜΙΑ ΚΑΙ 27 ΑΛΟΓΑ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΚΟΜΠΛΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΡΟΧΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΥΧΗΘΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ 1902 !!!
Τα πιεστήρια είναι όπως βλέπετε κατασκευασμένα εξολοκλήρου στη Μυτιλήνη απο το Λαμπρό εργοστάσιο των Λουκά & Καραμητσόπουλου !!!”

Στην  πρώτη ανάγνωση το δημοσίευμα φαίνεται θετικό. Ας προβληματιστούμε λίγο:

1. Αφού οι πόρτες είναι κλειδωμένες πως και γιατί μπήκαν μέσα;

2. Θεωρούμε τους επισκέπτες αυτούς καλοπροαίρετους. Ανοίγουν όμως την πόρτα και για κακοπροαίρετους.

3. Με την ίδια ευκολία μπορούν να μπουν μέσα οι ειδικοί για να ξηλώσουν τις μηχανές και να μετατρέψουν σε εμπορεύσιμα παλιοσίδερα τα πιεστήρια.

4. Οι σύγχρονοι βρισαγωτές καταφέραμε το βιος των προγόνων μας να το αχρηστέψουμε και να το χάσουμε. Τα εργοστάσια -λένε- είναι δεσμευμένα από την Τράπεζα. Και η Τράπεζα τα αφήνει να ρημάξουν. Είναι η ίδια Τράπεζα που έφτιαξε το εξαιρετικό μουσείο ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή.

5. Μήπως πρέπει να νοιαστούμε (αιρετοί και φορείς) μήπως κάτι περισωθεί; Έστω το ελάχιστο για σήμερα: να ασφαλιστούν αποτελεσματικά οι είσοδοι στα ελαιοτριβεία.

ελαιο3_n ελαιο1_n ελαιο2n

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο “Μπέστε σκύλοι αλέστε και…”

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΘΑ ΚΛΑΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ” ΕΞΥΠΝΟΣ ” ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ,ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ) ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ !! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ “ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ “Η ΟΧΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΕΠΙ-ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΥΦΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ……….. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ , ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ….. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ …..

  2. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    αυτοι δεν μπηκαν μεσα τυχαια ο ενασ ξερο ότι μαζευη παλιαισ μηχανεσ και της φτιχνη για αντικεσ ελπιζω να μην εξαφανιστουν κοματι κοματι κυριακη με κυριακη

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ Κ ΚΡΥΦΟ.

    Η ΚΑΚΙΑ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ….ΚΛΕΨΕΙ ΔΕΝ ΤΟ

    ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ .

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΚΑΡΔΩΝΑΣ Δ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.