Αποκριά στο χωριό

Αποκριές σήμερα και μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου έδωσε το ξεχωριστό χρώμα της μέρας στο χωριό. Λίγο πριν το μεσημέρι, με επίκεντρο το καφενείο του Μαργέτα, οι δρόμοι του χωριού γέμισαν με μασκαρεμένα και στολισμένα  παιδάκια.

Ο καιρός ήταν πολύ καλός (σε σχέση με τις παγωνιές των προηγούμενων ημερών) και έτσι ευχαριστήθηκαν να τρέχουν, να παίζουν, να πειράζουν και να αλληλοπειράζονται.

Scan_Pic0141

Γιούνια!!!

Αν συγκρίνουμε τη σημερινή μέρα με τις αντίστοιχες προηγούμενων δεκαετιών εντοπίζουμε εύκολα δυο έντονες διαφορές. Σήμερα τα παιδιά ντύνονται μασκαράδες με τις όμορφες αγοραστές στολές αλλά δε ντύνονται “γιούνια”.

Επίσης δεν γίνονται μαζώξεις των παιδιών για να ρίξουν (και να πιάσουν οι …μη έχοντες) κορδέλλες!

Συντονισμένα με το χρώμα των ημερών τα καταστήματα στο χωριό και στα Βατερά έχουν το σχετικό (αλλού πιο πλούσιο και αλλού πιο φτωχικό) στολισμό.

Τέλος, όπως έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει τη σχετική αφίσα, το βράδυ θα υπάρχει ζωντανή μουσική -με γυναικεία φωνή- στο κέντρο των Προκοπίου στα Βατερά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Αποκριά στο χωριό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.