‘Αλλοι καταστρέφουν, άλλοι δημιουργούν!

Τα τελευταία χρόνια τα πέτρινα δημιουργήματα των προγόνων μας που στόλιζαν τη λεσβιακή ύπαιθρο έγιναν αντικείμενα παράνομων συναλλαγών.  Ξηλώθηκαν βραχόλια πηγαδιών, γούρνες, καθώς  και πελεκημένες πέτρες από βρύσες της εξοχής είτε για να πουληθούν είτε για να στολίσουν ιδιωτικές αυλές και κήπους.

Ένα από τα -λιγότερο σπουδαία- θύματα ήταν και το πηγάδι του ΜπαρμπαΑντώνη, που κάποτε τροφοδοτούσε το χωριό με το εξαιρετικά λαφρύ νερό του. Στο πηγάδι αυτό δεν υπήρχε μονόλιθο βραχόλι αλλές πελεκημένες ορθογώνιες πλάκες που σχημάτιζαν μια  πολυγωνική πρισματική επιφάνεια. Οι πλάκες αυτές καθώς και οι δυο γούρνες στις οποίες έπιναν τα ζωντανά εξαφανίστηκαν.

DSC_0077Σήμερα το πηγάδι απόκτησε ένα καινούριο βραχόλι, που ναι μεν δεν έχει καμιά σχέση με τις παλιές κατασκευές αλλά πάντως έχει κι αυτό την ομορφιά του. “Αυτουργός” ο Στρατής Χατζηπαναγιώτης (όπως μου είπαν), ο οποίος έχοντας αποφασίσει να αξιοποιήσει ένα μικρό κτήμα που κληρονόμησε δίπλα στο πηγάδι αποφάσισε να μορφήνει και το χώρο του πηγαδιού. Τα έργα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Θεωρούμε αυτονόητο το “Μπράβο” στον Στρατή!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.