Ο Αγιασμός των υδάτων στα Βατερά

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στα Βατερά. Σε μια πρόχειρη αλλά δαφνοστεφανωμένη εξέδρα πάνω στο κύμα, στα όρια της Κοινότητας του Σταυρού, ο παπά Λάζαρος, με ψάλτη το “δικό μας” Χαρίλαο Πανσεληνά και με τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας του Σταυρού Παναγιώτη Παλαιολόγο να εκτελεί χρέη …νεωκόρου, έψαλλε τα καθιερωμένα και έριξε το Σταυρό τρεις φορές στη θάλασσα. Τις δυο πρώτες ο Σταυρός ήταν δεμένος ενώ την τρίτη τον έριξε ελεύθερο. Δυο ήταν οι τολμηροί που αψηφώντας το κρύο έπεσαν για να τον πιάσουν, ο χωριανός μας Αποστόλης Σαπουνάκος (γιος της Στέλλας Αβαγιάννη) και ο Χρήστος Καραφωτιάς από τη Μόρια που τελικά τα κατάφερε.

Την εκδήλωση παρά το τσουχτερό κρύο παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα από το Σταυρό και ιδιαίτερα από το χωριό μας. Άλλοι πλαισιώνοντας την εξέδρα και άλλοι από το δρόμο για να έχουν καλύτερη θέα!

Η εκδήλωση ήταν αρκετά καλά οργανωμένη. Τον κόσμο από το Σταυρό μετέφερε ο Γρηγόρης Κουραχάνης με το λεωφορείο του. Η εξέδρα είχε στηθεί σε σημείο της παραλίας όπου η πρόσβαση από το δρόμο ήταν εύκολη. Υπήρχε φορητή μεγαφωνική συ σκευή μπαταρίας καθώς και τα καθιερωμένα για την περίσταση περιστέρια. Στον Χρήστο που έπιασε το Σταυρό δόθηκε ως δώρο ένας επιστήθιος ασημένιος Σταυρός. Κατά την αποχώρηση του κόσμου κυρίες από το Σταυρό πρόσφεραν κονιάκ, κουραμπιέδες και σοκολατάκια.

Μπράβο σε όσους αποφάσισαν και υλοποίησαν την εκδήλωση αυτή. Και του χρόνου με καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Χρόνια πολλά στον Φώτη, τη Φωτεινή και την Ουρανία

DSC_0070

“Εν Ιορδάνη…”

DSC_0068

Η πρώτη  βουτιά!

DSC_0066

Έτοιμοι!

DSC_0065

Και τα περιστέρια στο καλάθι του Παναγιώτη Κόπανου περιμένουν!

DSC_0064

Ένα τμήμα του κόσμου που εκτείνονταν αρκετά απ’ τις δυο άκρες

DSC_0063

Σήμερα τον …έψαχναν πολλοί!

DSC_0062

Οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος που δικαιώθηκαν απ’ το αποτέλεσμα

DSC_0061

Το δώρο για τον τολμηρό και τυχερό βουτηχτή

DSC_0071

Η αποτελεσματική βουτιά!

DSC_0072

Επιστρέφοντας με το Σταυρό στο χέρι!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Κοινωνική ζωή, Ψηφίδες Ιστορίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ο Αγιασμός των υδάτων στα Βατερά

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επρεπε να δωθη και στο δευτερο κολυβιτη ενα αναμνυστικο δωρο

  2. Ο/Η METAXIA COSSIS λέει:

    ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΛΑΖΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΩΡΑΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΣΥΝΧΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.