Η ταλαιπωρία των μαθητών μας

Άσχημα ξεκίνησε η καινούρια χρονιά για τους μαθητές μας που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Πολιχνίτου.

Πρώτο χτύπημα η άρνηση του ΚΤΕΛ να μεταφέρει τους μαθητές (σε όλη τη Λέσβο βέβαια) γιατί δεν πληρώνεται. Ευτυχώς που τώρα οι περισσότεροι γονείς έχουν αυτοκίνητα και μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Δεύτερο χτύπημα η παγωνιά στο σχολείο, όπως κατήγγειλε, σε τοπικό ηλεκτρονικό ΜΜΕ  και αναπαράχθηκε και σε αθηναϊκό, ένας γονιός. Τα καλοριφέρ, επειδή το πετρέλαιο είναι λίγο, ανάβουν  ελάχιστο χρονικό διάστημα κάθε μέρα.

Πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές του Γυμνασίου έκαναν λαχειοφόρο αγορά για να εξοικονομήσουν χρήματα για το πετρέλαιο και το σχολείο δέχτηκε πολύ σφοδρή επίθεση από ένα τουλάχιστον ΗΜΜΕ

Η διαμαρτυρία του γονιού:

«Αξιότιμοι Κύριοι
Προς Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Προς Διευθυντή Γυμνασίου
Προς διευθυντή Β’ Εκπαίδευσης Λέσβου
Προς Δήμαρχο Μυτιλήνης

Καθίστε όλοι σας σ’ ένα τραπέζι και βρείτε λύση άμεσα στο πρόβλημα θέρμανσης των μαθητών του Γυμνασίου Πολιχνίτου διότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μία (1) ώρα απο 08.30 εως 09.30 και να κάνουν μάθημα έως τις 14.00.

Καθίστε όλοι οι φορείς του νησιού να βρείτε λύση στην μεταφορά των μαθητών.

Κύριε Διευθυντές των Σχολείων καθώς και ο Διευθυντής της Β’ Εκπαίδευσης αφήστε στην άκρη τα κομματικά σας και τις κάθε είδους εξαρτήσεις με το σύστημα διότι η όλη κατάσταση θα γυρίσει εις βάρος αργά η γρήγορα».

Παρόλα αυτά όμως τα παιδιά των σχολείων προσπαθούν και συνεχίζουν την καλή παράδοση των σχολείων. Έτσι ανάμεσα στους 32 μαθητές της Λέσβου-Λήμνου που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού στα Μαθηματικά οι δυο είναι από τη Β τάξη του Λυκείου Πολιχνίτου. Πρόκειται για την Ελένη Πατσατζή (κόρη του Γιώργου με τα γεωργικά είδη) και τον Μπάμπη Συμεωνίδη (γιο της καθηγήτριας από τον Πολιχνίτο Στρατούλας Βούλγαρη). Αναφέρω εδώ (ιδιαίτερα για τους παλιούς μαθητές μας που είχαν την πολύ μεγάλη τύχη να έχουν μαθηματικό τον αξέχαστο Παναγιώτη Σουλάκη) ότι ο μικρός του γιος (του Στρατέλ(ι)  όπως έλεγε) είναι ανάμεσα στους 32.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.