Λόγια, λόγια, λόγια!!!

Στις 6 Μαΐου 2022 αναδημοσιεύσαμε την παρακάτω ανάρτηση του Σωματείου Εθελοντισμού “Άμπελος” του Αμπελικού, του μοναδικού φορέα -με πρωτεργάτη τον ιερέα του χωριού, παπά Στρατή Κακάμπουρα- που παρακολουθεί, νοιάζεται και πιέζει τους αρμόδιους για το έργο του δρόμου Σταυρού-Αμπελικού.

Σωματείο Εθελοντισμού Άμπελος

 Ευχάριστα νέα για το δρόμο Αμπελικού – Σταυρού.Τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα την 8η Ιουνίου εκδικάζονται οι απαλλοτριώσεις για το δρόμο Αμπελικού Σταυρού όπου αναμένονται από το δικαστήριο οι τιμές απαλλοτριώσεως. Το έργο υπάγεται στην παράγραφο 7Α και αυτό σημαίνει ότι μαζί με το δικαστήριο η Περιφέρεια μπορεί άμεσα να προχωρήσει τις διαδικασίες ενδέχεται ακόμη και μέσα στον Ιούνιο να έχουμε και την δημοπράτηση του έργου..Αν συν Θεώ πάνε όλα καλά οπως είπε και ο κ. περιφερειάρχης φέτος θα ξεκινήσει το έργο θα μπούμε τα μηχανήματα. Μπράβο στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη στην προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας κ. Αγγελική Σαραντινού και σε όλο το τεχνικό επιτελείο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συνετέλεσε στην επίσπευση των διαδικασιών του όλου έργου.

Στις 4 Νοεμβρίου του 2019 είχαμε δημοσιεύσει την παρακάτω πληροφορία:

Από τον παπά Στρατή Κακάμπουρα του Αμπελικού ενημερωθήκαμε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο 2019 (δηλαδή σε 55 μέρες) θα βγει η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου του δρόμου Σταυρού- Αμπελικού!

Το Μάρτιο του 2019 είχαμε αναδημοσιεύσει από το emprosnews.net ένα εκτενές άρθρο μέσα στο οποίο υπήρχε και η παρακάτω παράγραφος:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βαλσαμίδη στόχος της Περιφέρειας είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέσα στο 2019, γεγονός που θα σημάνει ότι ένας απαραίτητος για την περιοχή δρόμος επιτέλους θα μπει σε τροχιά υλοποίησης. Κάτι που περιμένουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής και οι χρήστες του σημερινού χωματόδρομου που ενώνει τον οδικό άξονα Μ. Λίμνη-Αμπελικό-Πλωμάρι, με τα Βατερά και την ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου.

Ακόμα δεν έχει βγει η προκήρυξη του έργου!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Λόγια, λόγια, λόγια!!!

  1. Ο/Η Κολιόπουλος Γιωργος λέει:

    Δεν θα πρεπε τώρα όλοι μας να γράφουμε αισχος και ντροπή για αυτή την κοροϊδία ? Πόσο πρέπει να το ανεχτουμε πόσο να περάσουμε τα όρια της υπομονής ? Με καναπέ δεν αλλάζει τίποτα και το ξέρουμε όλοι αυτό που προσδοκούμε κάτι για την περιοχή μας !!!!

  2. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Αυτός ο Κακάμπουρας είναι ……ΠΑΛΑΒΟΣ ?????
    Πάει και φτιάχνει ένα σωματείο Εθελοντισμού ( εμείς αν δεν έχουμε να φτιάξουμε ) και όντας το Αμπελικό τμήμα του Δήμου Μυτιλήνης ( Ανατολικής Λέσβου ) ζητάει να συνδεθεί με το Σταυρό και κατά επέκταση με τα Βατερά και το Δήμο Δυτικής Λέσβου.?????
    Τα συγχαρητήρια στο πάτερ Κακάμπουρα για την ενεργοποίηση του αυτή είναι λίγα. Και σε κάθε περίπτωση κύριοι αυτός ο δρόμος που θα μας συνδέσει με το υπόλοιπο νότιο τμήμα του νησιού ίσως είναι μία βασική συνθήκη ανάπτυξης της περιοχής μας. Ας μπει στις προτεραιότητες των θεσμικών εκπροσώπων Περιφέρειας Δήμου και Τοπικών.
    Η περιφέρεια δε θα μας αρνηθεί να εντάξει ένα έργο 500 χιλ. ευρώ στο συνολικό εγκεκριμένο πρόγραμμα των 394 εκ. ευρώ. Και οι διάφοροι θεσμικοί οι οποίοι και διατέλεσαν παλαιότερα σε βασικές θέσεις στη περιφέρεια και το έργο αυτό δε το ανέδειξαν παρόλο του ότι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή, ας βγουν μπροστά και ας μας οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
    Κύριοι εκπρόσωποι όλα και όλοι μας έχουμε ονοματεπώνυμο που ακολουθούν τις πράξεις μας και επειδή σε λίγο θα αναζητήσετε την υποστήριξη της περιοχής καλό είναι να στοχεύσουμε με την εμπειρία και τη γνώση που έχετε στο καλύτερο μέλλον .
    Να είσαι καλά Πάτερ Στρατή. Τελικά εσύ σε λίγο θα μας περάσεις και στα πανηγύρια που είναι και το ατού μας !!!!!!

  3. Ο/Η Θοδωρής Γ. Κούσκος λέει:

    Καλή σας ημέρα

    Για ακόμη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πάτερ Στρατή.

    Σήμερα το θέμα δρόμος Αμπελικό Σταυρός σηκώθηκε ψηλά στα media και η ενεργοποίηση τω θεσμικών μόνο ευχάριστη είναι.

    Κάπου έμαθα ότι ο δρόμος αυτός ως αγροτικός μπορεί να κατασκευαστεί άμεσα από τον υφιστάμενο προυπολογισμό του Δήμου Ανατολικής Λέσβου , που είναι κα κατά λάθος κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη φωτιά και φυσικά δε θα στοιχίσει 1 εκ. ευρώ το κάθε χιλιόμετρο.

    Μήπως τώρα που ανάβει φωτιά στα προεκλογικά των ανατολικών είναι ευκαιρία να μπει στις προτεραιότητες το όλο θέμα ??

    Πάτερ Στρατή παίξε μπάλα. Σε ακολουθούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.